NavMenu

Kompanija Ulcinjska Invest gradi stambeno-poslovnu zgradu na sedam spratova u Ustaničkoj ulici (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2020. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Modular Plus/ Urbanistički projekat)
Kompanija Ulcinjska Invest iz Beograda planira da u Ustaničkoj ulici na Voždovcu izgradi stambeno-poslovnu zgradu na parceli površine 348 m2. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanistićkog projekta.

Na parceli postoji niz objekata, koji su predviđeni za rušenje.

Objekat je planiran kao jedinstvena celina, spratnosti 2Po+Su+P+6+Ps, (podruma nivo -2 +podrum nivo -1 + prizemlje + suteren + šest spratova + povučeni sprat), sa ravnim neprohodnim krovom. Ukupna realna BRGP iznosi 2,060.67 m2, odnosno BRGP 1.544.47 m2 (po važećem planu), od čega je nadzemno 1,544.47 m2 i podzemno 516,20 m2 površine.
(Foto: Modular Plus/ Urbanistički projekat)
Kolski i pešački prilaz objektu su predviđeni direktno sa Ustaničke ulice i jasno su razdvojeni.

U podrumskim etažama planirana je garaža, sve neophodne tehničke prostorije, stambene ostave kao i pomenuti poslovni prostor, magacin. Stambeni deo objekta projektovan je na višim etažama sa ukupno 15 stambenih jedinica.

Na parceli je, osim površina pod objektom i saobraćajem, postignuta površina zelenila 41,9% od ukupne površine parcele, odnosno 15,5% zelenila u direktnom kontaktu sa tlom.

Podrum nivo -2 - Ovaj nivo je pretežno namenjen za parkiranje vozila, sa 13 parking mesta. Deo prostora za parkiranje je omogućen na platformama za parkiranje "Wohr combilift 543", u tri nivoa. Kolski pristup je omogućen auto-liftom. Deo površine je namenjen za tehničku prostoriju hidraulike lifta, ostave i vertikalnu komunikaciju (lift, auto-lift i stepenište). Bruto površina ovog nivoa iznosi 270 m2.

Podrum nivo -1 - Ovaj nivo je takođe pretežno namenjen za parkiranje vozila, sa 7 parking mesta. Kolski pristup je omogućen auto-liftom. Deo površine je namenjen za magacin (poslovanje) i vertikalnu komunikaciju (lift i stepenište). Sa nivoa Po -1, iz garažnog prostora je omogućen pešački pristup do zadnjeg dvorišta, preko stepeništa. Bruto površina ovog nivoa iznosi 270 m2, od toga poslovanje 23,80 m2 bruto.
(Foto: Modular Plus/ Urbanistički projekat)
Suteren - Na ovom nivou je planiran jedan atelje orjentisan ka zadnjem dvorištu. Deo površine je namenjen za vertikalnu komunikaciju (lift, auto-lift i stepenište). Bruto površina ovog nivoa iznosi 162,98 m2, od toga poslovanje 131,03 m2 bruto.

Prizemlje - Ulazi u objekat i lokal su locirani centralno u odnosu na uličnu fasadu, a ulaz u auto-lift bočno. Na ovom nivou je planiran jedan lokal orjentisan ka zadnjem dvorištu. U zadnjem dvorištu je formirano zelenilo i stepenište ka podrumu nivou -1. Bruto površina ovog nivoa iznosi 159,88 m2, od toga poslovanje zauzima 112,11 m2 bruto.

1. i 2. sprat - Stambene etaže sa po dve stambene jedinice različite strukture. Bruto površina 1. sprata iznosi 173,98 m2, a bruto površina 2. sprata iznosi 173,09 m2.

3. i 4. sprat - Stambene etaže sa po tri stambene jedinice različite strukture. Bruto površina oba sprata iznosi po 173,09 m2.
(Foto: Modular Plus/ Urbanistički projekat)
5. i 6. sprat - Stambene etaže sa po dve stambene jedinice. Bruto površina 5. sprata iznosi 173,98 m2, a bruto površina 6. sprata iznosi 173,09 m2.

Povučeni sprat - Stambena etaža sa jednom stambenom jedinicom. Bruto površina povučenog sprata iznosi 157,49 m2.

Projekat je izradilo preduzeće Modular Plus iz Beograda, a javna prezentacija traje od 27. novembra do 4. decembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.