NavMenu

Otvoren multifunkcionalni kompleks "TQ City" u Inđiji vredan 35 mil EUR - još 20 sličnih objekata u gradovima Srbije

Izvor: eKapija Subota, 27.03.2010. 11:01
Komentari
Podeli

Jedinstven multifunkcionalni kompleks "TQ City" površine oko 50.000 m2 otvoren je u petak (26. mart 2010. godine) u centru Inđije. Stanovnici te sremske opštine dobili su tržni centar od 16.000 m2 na dva nivoa, supermarket, poslovni centar, stambeni blok, kongresnu salu, hotel, fakultet, biblioteku, dečju igraonicu, heliodrom. U taj "grad u gradu", kako ga u Inđiji zovu, kompanija "Tradeunique", koja je investitor, projektant i izvođač radova na objektu, uložila je 35 mil EUR.

- U centru "TQ City" mesto će naći oko 100 firmi. Centar ima 170 stanova od čega je 100 prodato, a 70 su hotelski apartmani za buduće studente i mlade genije Inđije – rekao je u razgovoru za "eKapiju" Mirko Latinović, predsednik kompanije "Tradeunique".

U tom tržnom centru maloprodajne objekte su otvorili "Delta Maxi", "Forma ideale", "dm" drogerije, "N Sport", "Stylos", "Extreme Intimo", ZEN apoteke, "Style Co", "Galerija Arkade" i drugi. Predviđeno je da u "TQ City" posao nađe oko 1.000 radnika.

- Opština je od početka podržala ovaj projekat. Objekat je izgrađen na lokaciji koju je opština prodala kompaniji "Tradeunique". Zajedno sa Tehničkim fakultetom iz Novog Sada otkupili smo jedan deo prostora, tako da od oktobra u Inđiji kreće sa radom prvi fakultet, tačnije godišnje oko 200 studenata koji će pohađati 2 smera iz informatike – rekao je za "eKapiju" Goran Ješič, predsednik opštine Inđija.

Ješić je istakao da Inđija ne samo da je dobro mesto za investicije po čemu je poznata poslednjih godina, već je, zahvaljujući projektima kao što je "TQ City", sve bolje mesto za život.

U procesu izgradnje kompleksa "TQ City", koji je trajao 3 godine, primenjeni su najviši svetski standardi projektovanja, arhitekture, građevinarstva, elektro i mašinogradnje, a centar je okružen uređenim parkom.

Sledeći Zemun

Mirko Latinović je za "eKapiju" najavio da kompanija "Tradeunique" planira da gradi još 20 sličnih objekata u gradovima Srbije, a da prvi projekat spremaju u Zemunu sledeće godine.

- "TQ City" u Inđiji je prvi, možemo reći eksperimentalni, objekat u Srbiji. Planiramo da gradimo i u ostalim opštinama, ali to zavisi i od finansijskih prilika na svetskom tržištu. Nije cilj da napravimo neki kompleks već da određeni objekat ima ko da koristi, kupuje, rentira, prema tome ćemo i birati gradove u kojima ćemo graditi. U planu je izgradnja kompleksa u Zemunu, potom u Beogradu – rekao je sagovornik "eKapije".

Latinović je napomenu da svaki grad ima svoje specifičnosti pa će prema koncepciji grada i planirati šta će koji TQ centar da sadrži ističući da ni jedan neće biti isti.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.