NavMenu

Zgrada Radničkog univerziteta u Novom Sadu ponovo će na prodaju, po 20% nižoj ceni

Izvor: Radio 021 Sreda, 26.08.2020. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: Google maps / screenshot)
Zgrada Radničkog univerziteta u Novom Sadu čija prva prodaja u utorak, 25. avgusta nije uspela jer se niko od potencijalnih kupaca nije javio, biće ponovo ponuđena na licitaciji po početnoj ceni koja će biti 20% niža od početne procenje vrednosti od skoro 6 mil EUR, saznaje 021.rs.

U Gradskoj kući su za 021.rs rekli da je komisija na današnjoj sednici donela odluku o novoj licitaciji.

U gradskoj vlasti su naveli da je umanjenje cene na drugoj licitaciji za Radnički univerzitet predviđeno Zakonom o javnoj svojini i Odlukom o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju nepokretnostima u javnoj svojini Grada Novog Sada.

- Propisano je da u slučaju kada se nepokretnost u javnoj svojini Grada ne otuđi u sprovedenom postupku javnog oglašavanja u visini tržišne vrednosti nepokretnosti, početna procenjena vrednost nepokretnosti u javnoj svojini Grada može se umanjiti na 80% od početne vrednosti nepokretnosti. Komisija za otuđenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada putem javnog nadmetanja, na sednici održanoj dana 26. avgusta usvojila je predlog o sprovođenju postupka otuđenja predmetne nepokretnosti, javnim nadmetanjem po umanjenoj ceni objekta u visini od 80% od početne procenjene vrednosti objekta - stoji u obaveštenju poslatom 021.rs.

Grad je naveo i da bi drugi oglas o prodaji zgrade Radničkog trebalo da bude javno objavljen odmah po donošenju Odluke Gradskog veća, a po predlogu komisije.

Rok za podnošenje ponuda iznosiće 30 dana, nakon čega će biti poznato postoje li zainteresovani da kupe ovaj objekat.

Podsetimo da je Gradska vlast nakon 20 godina od požara na Novosadskom otvorenom univerzitetu i više godina razmatranja šta će raditi sa dvanaestospratnicom, pošto je konačno došla u njen potpuni posed i uz dozvolu Republičke vlade zgradu ponudila na prodaju po ceni od 5.835.946,75 EUR.

Ukoliko Radnički dobije novog vlasnika, on će moći da rekonstruiše ili sruši postojeći objekat i na istom mestu sagradi novi poslovni prostor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.