NavMenu

Novi Sad nudi investitorima 14 slobodnih parcela - ukupna početna cena lokacija 5 mil EUR

Izvor: Beta Petak, 19.02.2010. 13:02
Komentari
Podeli

Novi SadNovi Sad

Novosadski Zavod za izgradnju grada (ZIG) najavio je u petak (19. februar 2010. godine) da će investitorima na javnim licitacijama ponuditi 14 slobodnih parcela za izgradnju, čija je ukupna početna vrednost 5 mil EUR.

Direktor Zavoda Borislav Novaković rekao je na prezentaciji slobodnih lokacija da je nad svim parcelama, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, izvršeno petvaranje prava korišćenja zemljišta u svojinu grada, tako da će investitori moći da kupe parcele.

Novaković je rekao da su slobodne lokacije namenjene za izgradnju poslovnih, privrednih i stambenih objekata i da će prve dve licitacije biti održane 9. i 15. marta u prostorijama ZIG-a.

- Najzanimljivija je parcela od 1,8 hektara kod Kaćke petlje, u blizini autoputa Horgoš-Beograd, na kojem je predviđena izgradnja poslovnog objekta. Očekujemo veliku pažnju investitora, jer je plac u blizini postojechih poslovnih objekata i potpuno je komunalno opremljen - rekao je Novaković.

Dodao je da je posebno interesantna i parcela u Ulici Bajči Žilinskog, ukupne površine 4.800 kvadratnih metara, jer se nalazi u blizini magistralnog puta Zrenjanin-Novi Sad i okružena je većim brojem prodajnih centara.

- Za uspešnu realizaciju najavljenih licitacija neophodna nam je pomoć Grada i Pokrajine, kako bi institucije koje su u stalnom kontaktu sa stranim investitorima uccinile sve da oni prepoznaju interes dolaska u Novi Sad", rekao je direktor ZIG-a.

Predstavnici ZIG-a izrazili su očekivanje da će se na predstojećim licitacijama osetiti veći interes stranih investitora, s obzirom na činjenicu da će parcele koje budu izlicitarili preći u njihovo vlasništvo, što je do sada bila njihova najveća zamerka.

Direktor Fonda za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond) Branislav Bugarski rekao je da je struktura slobodnih lokacija jako dobra, zbog čega će ih VIP fond uvrstiti u svoju bazu podataka.

Bugarski je rekao da su strani investitori trenutno najzainteresovaniji da u Novom Sadu grade kvalitetne poslovne prostore, proizvodne pogone i objekte za razvoj sektora informacionih tehnologija.

Prezentaciji su prisustvovali i vodeći ljudi Novosadskog sajma, Privredne komore Vojvodine i Regionalne privredne komore Novi Sad, koji su najavili da će u svojim kontaktima sa investitorima preporucciti slobodne lokacije u Novom Sadu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.