NavMenu

IT firma iz Novog Sada u vlasništvu američke kompanije kupila zemljište od 6.500 m2 za 7,7 mil EUR

Izvor: Radio 021 Utorak, 09.06.2020. 13:40
Komentari
Podeli
(Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad)
Plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2 u Radničkoj 32 prodat je za više od 7,7 mil EUR novosadskoj IT firmi 3Lateral.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije gde je održana licitacija, jedini ponuđač su bili predstavnici ove IT firme koji su plac kupili po početnoj ceni od 933.039.225 dinara (nešto više od 7,7 mil EUR). Oni nakon prodaje nisu hteli da pričaju sa novinarima, niti su se predstavili, rekavši da će javnost naknadno obavestiti u vezi sa ovom kupovinom i planovima vezanim za parcelu, bez preciznijeg navođenja kada će to tačno biti.

Sa druge strane, kako je poznato da je 3Leteral prošle godine kuplila američka firma Epic games, to znači da je potvrđena najava gradskih vlasti i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da će ova firma kupiti plac u Radničkoj i uložiti 20 mil EUR.

Prema nedavno usvojenom urbanističkom planu, na parceli koja je prodata predviđena je izgradnja sedmospartnica i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi. Detaljnije o tome čitajte u posebnoj vesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.