NavMenu

Projekti kompanije Delta Real Estate prate najnovije svetske trendove - Radi se punom parom na sva četiri gradilišta

Izvor: eKapija Subota, 10.10.2020. 09:50
Komentari
Podeli
Delta Planet Niš (Foto: Delta Holding)Delta Planet Niš
Delta Real Estate regionalni je lideri na tržištu nekretnina i kompanija koja, sa svojim projektima, uvek donosi novine i prati najnovije svetske trendove.

Ono što je obeležilo 2019. godinu jeste završetak izgradnje 170.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, početak gradnje još 62.000, kao i otvaranje dva šoping mola Delta Planet u Varni i Banjaluci. Zahvaljujući projektu Delta Planet u Banjaluci, Delta Real Estate dobio je nagradu za najbolju stranu investiciju u Bosni i Hercegovini u 2019. na tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Kompanija je posebno ponosna na činjenicu da, uprkos pandemiji, nisu obustavljeni radovi ni na jednom od četiri aktuelna gradilišta - nastavljena je izgradnja poslovne zgrade Delta House u Beogradu, šoping-mola Delta Planet u Nišu, Indigo Hotela u Beogradu i preuređenje šoping-mola Delta Planet u Varni (Bugarska) zbog dolaska čuvenog brenda IKEA čija su vrata svim zainteresovanim kupcima otvorena 10. septembra.

Indigo hotel Beograd


U završnoj fazi je još jedan veliki projekat koji je važan i za turističku ponudu Beograda i Srbije - Indigo hotel, prvi hotel u Srbiji iz ovog lanca, koji pripada grupaciji IHG. Ovaj brend poznat je po tome što poštuje kulturu, istoriju i tradiciju sredine u kojoj se pojavljuje i obraća pažnju na to da se dizajn objekta uklapa u okruženje. U ovom slučaju je to posebno važno s obzirom na to da se hotel nalazi u Knez Mihailovoj, centralnoj beogradskoj ulici. Svaki hotel Indigo lanca je priča za sebe i predstavlja pravi odraz sredine i kroz izgled samog objekta, ali i kroz insistiranje na lokalnoj kuhinji i umetnosti.

Delta Planet Niš


Šoping molovi predstavljaju jedan od strateških biznisa kompanije već dugi niz godina pa su i ove godine u planu nove investicije. Gradnja šoping mola Delta Planet u Nišu nastavljena je tokom cele godine, a otvaranje objekta biće kako je prvobitno i planirano, na proleće 2021. godine. Ovaj šoping mol prostiraće se na 40.000 kvadratnih metara na dva nivoa, a pored nezaboravnog iskustva u kupovini kroz veliki izbor međunarodnih i lokalnih brendova, obezbediće potrošačima i posebno uživanje u restoranima i kafićima, kao i igraonice za decu i oko 850 parking mesta. Sprovedene analize pokazale su da ovaj šoping mol može da privuče ne samo posetioce iz Niša, već i celog juga Srbije, kao i posetioce iz regiona i putnike sa autoputa E75. Svojom modernom arhitekturom i vrhunskim dizajnom Delta Planet će promeniti izgled grada Niša i postati prava atrakcija u ovom delu zemlje ali i regiona.

Delta Planet Autokomanda


Projekat Delta Planet na Autokomandi je spreman i obezbeđeno je finansiranje, a ono što odlaže početak gradnje su dozvole. Na parceli na kojoj je planirana izgradnja šoping mola nalazi se jedan od objekata nekadašnjeg sabirnog centra Topovske šupe, zbog čega je od samog početka planiranja projekta kompanija konsultovala i usko sarađivala sa jevrejskom zajednicom, koja ipak do danas nije bila usaglašena u vezi sa rešenjem situacije. Kada se prikupe sve potrebne dozvole za početak gradnje i kada objekat bude završen, Srbija će dobiti najveći i najluksuzniji šoping mol do sada. Ukupna površina ovog objekta iznosiće čak 200.000 kvadratnih metara, na kojima će se prostirati 250 različitih lokala koji će biti posetiocima na usluzi. Ispod dva nivoa posvećena šopingu nalaziće se hipermarket i oko 2.300 parking mesta, dok će najviši nivo biti rezervisan za zabavu i na njemu će se nalaziti bioskop, spa, wellness i sportski sadržaji. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu!

Delta Planet Varna


Delta Planet u Varni, koji je u martu proslavio prvi rođendan, mesto je u kome je 10. septembra otvoren novi IKEA city concept store-u. Naime, švedska kompanija odlučila je da uvede nove gradske formate u kojima svojim potrošačima nudi potpuno novo iskustvo kupovine. Delta Planet u Varni biće prvi u jugoistočnoj Evropi koji je uspeo da dovede IKEA city concept store i time će postati jedinstven šoping mol u Bugarskoj, ali i čitavom regionu.

U narednom periodu fokus Delta Real Estate-a biće na poslovnim zgradama, šoping molovima i hotelima. Kompanija će i dalje težiti tome da diktira trendove i uvodi novine i na domaće i na regionalno tržište, a plan je da u narednih 5 godina investira čak 400 mil EUR, čime će biti podignuto još oko 370.000 kvadratnih metara prostora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.