NavMenu

Stanovnici Jakova i Dobanovaca krajem juna dobiće nove trgove - Radiće se i sportske sale u Boljevcima i Progaru

Izvor: Novosti/eKapija Nedelja, 23.02.2020. 18:32
Komentari
Podeli
Predviđen izgled trga u Dobanovcima (Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju)Predviđen izgled trga u Dobanovcima
Žitelji surčinskih naselja Jakovo i Dobanovci krajem juna mogli bi da dobiju potpuno nove trgove, jer je, posle tri neuspela pokušaja, konačno prošao tender za njihovu izgradnju, na koji se javila grupa izvođača.

To su: Resa Gradnja iz Novih Banovaca, Ras Inženjering Niskogradnja iz Zemuna, Road Design iz Beograda, A.V.E Biro Invest iz Beograda, Zelenilo Beograd, Energocoop iz Beograda i K.R.U.LJ. iz Beograda. Ukupna vrednost dokumentacije i radova je 58.308.000 dinara sa PDV-om.

Takođe, deo novca iz budžeta opštine Surčin za 2020. godinu, koji iznosi 637 miliona dinara, predviđen je za završetak Doma kulture, izgradnju pet novih parkova, kao i nastavak radova na sali u Progaru.

Kako za Novosti kaže predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša, budžet za 2020. godinu je rekordan u istoriji najmlađe beogradske opštine.

- Očekuje se da posle završetka projekta radovi na uređenju gradskih trgova u Jakovu i Dobanovcima konačno počnu u aprilu, dok bi njihov završetak trebalo očekivati za oko dva meseca. Cena za rekonstrukciju javnih prostora u Jakovu i Dobanovcima ostaće 42 miliona dinara, kako je ranije bilo planirano. Radove na uređenju trga u Boljevcima, koji je izostavljen sa poslednjeg tendera, izvodiće radnici Beograd puta, a početak se očekuje najkasnije polovinom marta.

Predviđeni izgled trga u Jakovu (Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju)Predviđeni izgled trga u Jakovu

Radovi na uređenju nekoliko dečjih igrališta, koji će dobiti najsavremeniju opremu za mališane su počeli. Planom za ovu godinu obuhvaćeno je pet parkića za najmlađe i to u Novom Surčinu, Dobanovcima, Progaru, Jakovu i Petrovčiću.

Takođe, 50 miliona dinara biće izdvojeno za nastavak radova na uređenju Doma kulture u Surčinu, dok je 20 miliona potrebno kako bi se u potpunosti završila sala u Progaru. Boljevci će do kraja godine dobiti rekonstruisanu sportsku salu, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 10 miliona dinara, dok će za isti objekat u Progaru biti izdvojeno 3,5 miliona dinara.

Samo jedan javni prostor

U Opštini Surčin trenutno je u funkciji samo jedan javni prostor u centru naselja. Kada bude izgrađen, trg u Boljevcima imaće 348 m2, trg u Jakovu prostiraće se na 1.136 m2, dok će javni prostor u Dobanovcima zauzimati površinu od 1.450 m2, koja se sastoji od parkovskog dela od 1.000 m2 i zasebne parcele od 450 m2.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.