NavMenu

Postavljen kamen temeljac za Delta House - Na Novom Beogradu još 23.000 m2 poslovnog prostora A klase

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 13:48
Komentari
Podeli
Kamen temeljac za poslovnu zgradu Delta House postavljen je danas u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Crowne Plaza i Geneks apartmana. Vrednost investicije je 40 mil EUR, a očekuje se da će radovi biti završeni za 15 meseci. Planirano je da u novom prostoru bude zaposleno 800 dodatnih radnika.

Zgrada će imati 23.000 m2, a od ukupno 11 etaža, dve će biti zajedničke, četiri će zauzeti poslovno sedište Delta Holdinga, a pet je predviđeno za izdavanje. Projektovano je i 188 parking mesta.

- Poslovni prostor u potpunosti će biti okrenut ka zaposlenima. Predviđene su prostorije za grupne aktivnosti, sobe za odmor, kao i takozvana touchdown radna mesta, na kojima se zaposleni smenjuju. Projekat predviđa maksimalno iskorišćenje dnevnog svetla i kapacitete vazduha u skladu sa najrigoroznijim svetskim regulativama - rekao je Marko Kecman iz Delta Real Estate.

Zgrada će biti LEED sertifikovana, što znači sertifikaciju objekata planiranih i građenih po principima zelene gradnje. Takođe, projektovana je i kao energetski efikasna, prikupljaće i koristiće kišnicu, a zelena površina na parceli biće veća od izgrađenog dela parcele. Objekat će, kako je najavljeno biti A klase i poslovni prostor visoke kategorije.
Polaganje kamena temeljca - Marko Kecman i Ivana Jovanović (Foto: Delta Holding)Polaganje kamena temeljca - Marko Kecman i Ivana Jovanović
- Kompanija Delta Real Estate otvorila je u 2019. godini 172.000 m2 poslovnog prostora i započela izgradnju još 62.200 m2. Šoping mol Delta Planet Niš zvanično će biti početi sa gradnjom 19. februara - najavila je Ivana Jovanović iz Delta Real Estate.

Koncept objekta je uradio jedan od najeminentnijih arhitektonskih biroa MYS architect, dok je koncept enterijera izradio američki studio sa kancelarijom u Parizu – StudioS.

Glavni izvođač radova je Energoprojekt visokogradnja, a projektant je Centroprojekt d.o.o.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.