NavMenu

Pripadnici Vojske Srbije mogli bi do kraja godine da se usele u stanove u kompleksu Novi Niš

Izvor: RTS Ponedeljak, 14.10.2019. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Posle višegodišnjeg zastoja, počela je izgradnja kompleksa Novi Niš, koji na prostoru nekadašnje niške kasarne Bubanjski heroji gradi američki investitor Clean Earth Capital. Za pripadnike Vojske Srbije biće izgrađeno više od 20.000 m2 stambenog prostora.

Prvi pripadnici Vojske mogli bi da se, do kraja ove godine, usele u nove stanove. Američki investitori kažu da je prvi blok završen i da se sada bave administracijom.

Američka kompanija Clean Earth Capital prostor bivše kasarne Bubanjski heroji kupila je još krajem 2011. godine. Tek posle aneksa ugovara, pet godina kasnije, ovde su počeli ozbiljniji radovi.

Na prostoru površine 15 hektara, srušeno je više od 30 vojnih objekata. Tu će se graditi moderni sadržaji. Kompleks će, osim stambenih objekata, sadržati i poslovni prostor, šoping mol, hotel.


- Ovo je najveći projekat južno i severno od Beograda. Ukupno će biti 250.000 m2 prostora. U centru će biti komercijalni sadržaji, a sa strane jeftini, srednje skupi i skupi stanovi za one koji rade u IT - kaže Filip Bej (Philip Bay), direktor firme Clean Earth Capital Serbia.

Investitori kažu da će, u zavisnosti od stanja na tržištu, odlučiti da li će se u ovom kompleksu graditi i tehnički univerzitet i bolnica, kako je prvobitno bilo planirano.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.