NavMenu

Češki MD Investments 2000 za 3,8 milijardi dinara postao vlasnik Marine Dorćol

Izvor: eKapija Petak, 13.09.2019. 11:26
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Kompanija MD Investments 2000 kupac je građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol u Beogradu.

MD investment, kao jedini ponuđač na današnjem nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, postao je novi vlasnik zemljišta površine 4 hektara, koje je kupio po početnoj ceni od 3,8 milijardi dinara. Opširnije o tome šta će se graditi na ovoj lokaciji, kao i kada je planirano da počnu radovi, čitajte u posebnoj vesti.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kompanija MD investments 2000 registrovana je na Čukarici, sa većinskim češkim kapitalom i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Ugovor je u ime kompanije potpisao direktor Peter Dajko, koji je ujedno i generalni direktor kompanije Avala Projects i češko-srpske kompanije Avala Studios, koja je prošle godine najavila rekonstrukciju nekadašnjeg "Avala filma".

Kako je ranije rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osim iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi.

Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

– Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 m2. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda. Takođe, budući investitor će morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana "Snaga i svetlost", kako se ne bi ugrozile njene vrednosti – pojasnio je Vesić, a preneo Beoinfo.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raskinula je pre dve godine ugovor sa dotadašnjim zakupcem jedne od najskupljih gradskih lokacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.