NavMenu

Uklanjaju se stare zgrade fabrike Albus iz Novog Sada - U toku javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 08.08.2019. 11:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Uprava za građevinsko zemljište i investicije iz Novog Sada javnom nabavkom traži firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za uklanjanje objekata u Radničkoj ulici 32. U pitanju su dve stare zgrade fabrike Albus, koja se u međuvremenu preselila u industrijsku zonu. Na ovoj lokaciji je planirana izgradnja poslovnog kompleksa.

- Na predmetnim parcelama objekti su uglavnom ispražnjeni i van funkcije, osim manjeg dela koji se koristi, ali se očekuje da će i ovaj prostor uskoro biti ispražnjen. Objekti su skoro svi devastirani, neki delom urušeni i isključeni sa svih instalacija - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Ova dva objekta zajedno zauzimaju zemljište od 1.050 m2. Kako stoji u dokumentima, dvorište je većinom betonirano, a na parceli se još nalaze i šahtovi koji su ispražnjeni, zidana ograda sa metalnim stubovima i žičanom ispunom, metalna kapija i rastinje.


Navodi se i da se posebna pažnja mora obratiti na zaštitu susednih objekata koji neće biti srušeni, te da uklanjanje višegodišnjih zasada ne spada u ovaj projekat.

Vrednost izrade tehničke dokumentacije procenjena je na nešto više od 200.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 30. avgust.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.