NavMenu

Bečej dobija ekskluzivni hotel Tisa garden - Sve sobe sa pogledom na reku (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.07.2019. 15:30
Komentari
Podeli
Novi hotel trebalo bi da bude izgrađen 2021. godineNovi hotel trebalo bi da bude izgrađen 2021. godine
Poznat kao miran gradić u srcu Vojvodine, Bečej je iz godine u godinu sve zanimljiviji turistima, a smeštajni kapaciteti redovno su popunjeni, kaže za eKapiju Nemanja Karapandžić, direktor TO Bečej.

- Na teritoriji naše opštine postoji nekoliko smeštajnih kapaciteta, sa ukupno 250-300 ležajeva i svi su puni. Bečej ima potrebu za još smeštajnih kapaciteta i verujem da će se to i ostvariti u narednom periodu - kaže Karapandžić.

Tu su potrebu prepoznali iz lokalne kompanije Knežev grupa, te je u planu da Bečej 2021. dobije luksuzni hotel Tisa garden. Vlasnik investitora, Dragan Knežev rekao je nedavno za lokalne medije da bi izgradnja hotela trebalo da košta oko 2 mil EUR, a zaposlenje u njemu bi našlo tridesetak ljudi.
Budući hotel trebalo bi da zauzima nešto više od 3.000 m2, a u okviru njega nalaziće se restoran sa pratećom kuhinjom, lovačka soba i kongresna sala.

- Hotel Tisa imaće 25 dvokrevetnih soba i dva VIP apartmana na potkrovlju i garden baštom sa barom na krovu. Hotel će imati bazen, tepidarijum, teretanu i saunu - rekao je za eKapiju Zoran Đorđević, autor arhitektonskog rešenja iz kompanije Meritus.

Zanimljivo je da će sve sobe imati pogled na reku Tisu.


Turiste u Bečej privlači od svega po malo, kaže direktor TO i naglašava da je najvažnije da svi koji dođu odu sa pozitivnom utiscima.

- Najviše dolaze sportisti na pripreme, jer Bečej ima izuzetno razvijenu sportsku infrastrukturu - kaže Karapandžić i ističe da su iz TO posebno ponosni na prelepu prirodu, ali i kulturno nasleđe, među kojem je i kompleks Fantast, zadužbina Bogdana Dunđerskog.

Na području od 65 hektara nalazi se dvorac, farma konja, mali zamak, kapela, park i drugi objekti. Zamak je izgrađen početkom XX veka. Građevina poseduje ogromnu arhitektonsku vrednost i predstavlja neobičan miks baroknog, romantičarskog i neoklasicističkog stila u arhitekturi. Danas je ovde organizovana škola jahanja, a moguće je i iznajmljivanje konja turistima. U okviru kompleksa se nalazi i park sa mnoštvom različitih vrsta drveća i uređenim stazama za šetnju.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.