NavMenu

Useljenje stanara u novosadski "Park City" do kraja 2009. - prodato 65% stanova i 70% kancelarijskog prostora

Izvor: eKapija Petak, 11.09.2009. 23:23
Komentari
Podeli

Prve dve, od četiri zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu "Park City", na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove u Novom Sadu su završene, saopštila je kompanija "Vondel capital". Useljenje prvih stanara i kupaca poslovnog prostora očekuje se do kraja meseca, dok bi cela građevina trebalo da bude gotova do kraja 2009. godine.

"Park City" trenutno je najveća građevinska investicija u Vojvodini čija je ukupna vrednost radova skoro 90 mil EUR.

Kako je saopšteno, od kompletnog objekta "Park City", prodato je 65% stanova i 70% kancelarijskog prostora, a izdata je ili prodata polovina lokala.

- U ovom kompleksu će svoj market otvoriti slovenački "TUŠ", potom nemački "DM", nemački lanac restorana italijanske kuhinje "Vapiano", koji posluje u celom svetu sa više od 60 objekata, jedan od njih je u Tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, zatim čuveni novosadski kafe "Makijato" i mnogi drugi - navode u kompaniji "Vondel capital".

Kompletnu zgradu A kupila je novosadska kompanija "DMS", a polovinu zgrade B firma "Micronas" iz Novog Sada, koja se takođe bavi visokim tehnologijama.

Od 50 luksuznih apartmana sa površinama većim od 150 kvadrata, u izgradnji je prodato već 30. Cene po kvadratu su različite i kreću se od 1.200 do 2.200 EUR.

- Smatramo da je ovako visok postotak prodatih nekretnina pravi podvig u vreme ekonomske krize koja žestoko pogađa sektor građevine, ali i pokazatelj da uvek ima kupaca koji su spremni da ulože u vrhunski kvalitet. Investitor je sve obećano ispunio kada je u pitanju najkvalitetniji nivo opreme, radova i dizajnerskih rešenja, kako spoljašnjeg izgleda, tako i unutrašnjeg prostora što je verovatno kupce i usmerilo na potražnju u kompleksu "Park City" - kažu investitori.

Kompleks zgrada, simbolično nazvan "Park City", sa preko 60.000 m², ima 280 stanova i luksuznih apartmana površine od 420 do 30 m², kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Zemljište na ovoj parceli je zakupljeno na 80 godina po ceni od oko 500 miliona dinara.

"Vondel capital" je kompanija sa sedištem u Amsterdamu, a osnovna delatnost je ulaganje u nekretnine na teritoriji Holandije, a od nedavno i na teritoriji Novog Sada. "Vondel capital" je kao suinvestitor do sada u Novom Sadu realizovao projekat izgradnje poslovne zgrade na Trifkovićevom trgu 6 (ovaj projekat je dobio nagradu "Ranko Radović").

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.