NavMenu

Nemačka kompanija podigla cenu kvadrata u Pančevu

Izvor: Tanjug Subota, 13.07.2019. 14:44
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Nemačka kompanija ZF, koja je u severnoj industrijskoj zoni u Pančevu otvorila fabriku za proizvodnju delova za automobile, brodove i železnicu, "oživela" je poslovnu klimu, pa su povećane i cene najma stanova i kvadrata u tom gradu, pišu Novosti.

U kompaniji ZF zapošljavaju se mnogi mladi Pančevci, ali i ljudi iz cele Srbje.

Kompanija ZF najavila je da će u početku zaposliti oko 300 ljudi, a taj broj je već dostignut, navodi list i dodaje da se radnici i dalje traže i to najviše na popularnim i specijalizovanim poslovima, od inženjera do magacionera.

Potražnja za stanovima je zbog svega toga velika pa je malo skočila i cena kvadrata u Pančevu.


Kada je reč o izdavanju stanova, cene se kreću od 120 do 150 EUR mesečno, u zavisnosti od toga da li je namešten ili ne i gde se nalazi.

- Cena kvadrata u Pančevu kreće se od 500 do 1.000 EUR, tako da dvosoban stan može da se nađe i za 30.000 EUR - rekli su za Novosti u agenciji za nekretnine "Olimp".

U izgradnju fabrike u prvoj fazi uloženo je više od 100 mil EUR, a nemačka kompanija je najavila dodatna ulaganja i zapošljavanje i više od 1.000 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.