NavMenu

Jagodinski "Hemel" počeo gradnju hotelskog centra na Zlatiboru - za "Ružu vetrova" 12 mil EUR

Izvor: Beta Utorak, 25.08.2009. 14:09
Komentari
Podeli

Kompanija za proizvodnju organske hrane i kozmetičkih preparata "Hemel" iz Jagodine počela je danas (25. avgust 2009. godine) na Zlatiboru gradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa Centar za zdrav život "Ruža vetrova", u koji će uložiti 12 mil EUR.

Kamen temeljac položio je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je rekao da projekat "Hemela" sadrži sve za šta se to ministarstvo zalaže, a to je leglna gradnja i turizam sa održivim razvojem uz očuvanje prirodnih resursa.

Kako je rečeno, plan je da kompleks bude završen 1. jula 2010. godine.

Taj centar će imati hotel sa pet zvezdica, nekoliko bazena, fitnes centar, teretane, golf terene i prostiraće se na preko četiri hektara.

Vlasnik "Hemela" Nenad Miljković rekao je da će se u ovom kompleksu služiti organska hrana bez pesticda i herbicida i da će to biti prvi vegetarijanski hotel sa pet zvedica, ne samo u Srbiji nego i u Evropi.

Investitori dodaju da su za usluge kompleksa "Ruža vetrova" zainteresovani i turisti iz Evrope, posebno iz skandinavskih zemalja.

"Hemel" iz Jagodine postoji 18 godina i sa svojim kozmetičkim aparatima i drugim proizvodima prisutan je na 80 tržišta sveta i ostvaruje godišnji izvoz od preko 10 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.