NavMenu

Kineska investicija vredna 150 mil EUR - Sredinom 2019. počinje izgradnja stambenog kompleksa u Jajincima

Izvor: eKapija Utorak, 16.04.2019. 15:45
Komentari
Podeli
U beogradskom naselju Jajinci uskoro će početi izgradnja kompleksa čiji je radni naziv Villa Banjica, a ukupna površina stambenog dela iznosiće oko 180.000 m2, potvrđeno je za eKapiju iz kompanije New Park Group.

Reč je o kineskoj investiciji koja je najavljena još 2014. godine, a investitori na ovom projektu biće Nantong Sanjian Construction Group - CNTC i Singmo Chan, naturalizovani Francuz i bivši predsednik Francusko-kineske privredne komore u Parizu. Građevinska kompanija CNTC posluje po celom svetu, a u Evropi ima projekte u Srbiji i Rumuniji.

Kako nam je rečeno, očekuje se da uskoro krene realizacija prve faze projekta, u okviru koje će biti izgrađeno 27.000 m2.

- Projekti su završeni i očekujemo da ćemo uskoro dobiti dozvolu za gradnju. Prva dva objekta, dve zgrade, imaće 116 stambenih jedinica veličine od 40 do 75 m2. Ceo kompleks će sadržati stanove i kuće, kao i ostale komercijalne i društvene sadržaje, školu i obdanište - kažu za eKapiju iz kompanije New Park Group.

Izgradnja prvih objekata trebalo bi da počne već sredinom 2019. godine.

- Rok za završetak prve faze je godinu dana, pa očekujemo da će prva dva objekta biti izgrađena u toku 2020. godine. Ukoliko sve bude išlo po planu, ceo kompleks bi trebalo da bude izgrađen u roku od pet godina - kaže sagovornica eKapije.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 150 mil EUR, a kako nam je rečeno, još nisu izabrani izvođači radova. Ipak, kako je najavljeno, investitor će se sigurno odlučiti za neku domaću građevinsku firmu, kao i domaće proizvođače.

Prilikom izgradnje ovog kompleksa investitor će poštovati ekološke principe i strogo voditi računa o očuvanju životne sredine.

- Na udaljenosti od oko pet kilometara od centra grada, u zelenoj oazi, gradićemo stanove koji će se grejati i hladiti geotermalnom energijom bez sagorevanja fosilnih goriva, 365 dana u godini. Uz to koristićemo ekološke termo-izolacione sisteme i inovativne materijale domaće proizvodnje koji odgovaraju sve zahtevnijim propisima energetske efikasnosti.

Kako nam je rečeno, ovo neće biti jedini projekat kineskih investitora u Srbiji.

- Imamo u planu i nove projekte, istražujemo različite poslovne mogućnosti, koje su još u pregovorima - kažu za eKapiju iz kompanije New park Group.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.