NavMenu

"M Business Centar" - još jedna zvezda ponude elitnog poslovnog prostora u Novom Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 01.07.2009. 12:33
Komentari
Podeli

Beogradska kompanija "M Invest" krajem 2008. završila je izgradnju moderne poslovne zgrade "M Business Centar" koja se nalazi u Bulevaru Zorana Đinđića 144, u blizini Uprave carine i Studentskog grada. Prvi zakupci prostora su stigli i to su KBC banka i britanska kompanija "EC Harris", jedna od vodećih konsultantskih kuća u Srbiji.

Budućim stanarima ponuđen je objekat ukupne površine 7.698 m2, sa suterenom, prizemljem i dva sprata. Inače, "M Business Centar" sastoji se od četiri lamele sa zasebnim ulazima.

- U okviru svake od njh nalaze se funkcionalne celine od 125 m2 do 250 m2 čijim spajanjem dolazimo do željenih veličina prostora i do više hiljada kvadrata. Treba napomenuti da se svaka od funkcionalnih celina može maksimalno prilagoditi zahtevu korisnika različitim rasporedom pregradnih zidova, vrata, kaseta za grejanje i hlađenje kao i čajnom kuhinjom unutar sopstvenog prostora - objasnili su za "eKapiju" u "M Investu".

U nivou suterena nalazi se garažni prostor sa ukupno 67 mesta, dok se ispred objekta nalazi uređeni i kontrolisani parking prostor sa 90 parking mesta.

Telekomunikacione i signalne instalacije

Stanari "M Business centra" imaće mogućnost individualnog adresiranja elemenata telefonskih komunikacija i računarskog sistema. U objektu je izrađen sistem video nadzora ulaza u centar, parking prostora i svih pristupa objektu, zatim automatski sistem za detekciju i dojavu požara, a centar poseduje i profesionalno obezbeđenje objekata tokom 24 časa i održavanje higijene.

Tehničke karakteristike

"M Business centar" predstavlja jedinstven poslovni objekat u Beogradu, koji korisnicima omogućava maksimalni komfor uz maksimalnu uštedu energije tokom eksploatacije i potpunu kontorolu stvarno utrošene energije, poručili su iz "M Investa".

Za to je zaslužan VRF sistem "Mitshubishi" visoke energetske iskorišćenosti, što obezbeđuje minimalne troškove grejanja i hlađenja kao i kontrolu utroška energije. Rasvetu prostorija obezbeđuju niski emisioni rasteri ugrađenim u modularni plafon stepena osvetljenosti 300-400 luksa. Svaka unutrašnja jedinica može raditi zasebno u režimu hlađenja ili grejanja, u zavisnosti od potreba korisnika prostorija.

Na svim otvorima povezani su senzori položaja prozora i moguće je upravljati hlađenjem i grejanjem zavisno od otvorenosti. Objekat ima ventilaciju sanitarnih čvorova i radijatorsko grejanje istih. U sistemu grejanja i hlađenja poslovnog prostora nema vode u instalacijama tako da je buka svedena na minimum, prostor ispod prizemlja objekta pokriven je "sprinkler" instalacijom za potrebe gašenja požara.

Elektoenergetske instalacije

"M Business Centar" se napaja iz sopstvene trafo stanice snage 1000W. Za potrebe funkcionisanja objekta u uslovima isključenja mrežnog napajanja električnom energijom obezbeđeno je napajanje preko sopstvenog dizel agregata. Napojni kablovi za liftove nalaze se u vatootpornim regalima, koji mogu da izdrže požar trajanja 120 minuta. Svaki od 24 segmenata prostora ima sopstveni upravljački merno-distributivni ormar. Objekat poseduje i protivpanično osvetljenje.

Sistem centralnog nadzora i upravljanja

- U objektu je obezbeđena kontrola pristupa u svakoj od 130 zona i potrošnje energije (svetla, hlađenja i grejanja). Imamo nadzor rada liftova, dizel agregata, protivpožarnog sistema, rada internog sistema distribucije audio i TV signala, interfonske instalacije i video nadzora- kažu u "M Investu".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.