NavMenu

(AG Nekretnine) „Kingdom Hill“ - novi rezidencijalni sadržaji u Nišu

Izvor: AG Nekretnine Ponedeljak, 06.07.2009. 15:45
Komentari
Podeli

Treći po veličini grad u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada, grad Niš kao najveći grad u Jugoistočnoj Srbiji, predstavlja regionalno transportno čvorište i uglavnom je bio poznat po svojoj industriji i prestižnim Univerzitetom. Ovaj grad je povoljno lociran na raskršću koje povezuje Zapadnu Evropu sa Crnim morem i Istanbulom kao što Južni Balkan povezuje sa Istočnom Evropom. Od 2003. dolaskom Phillip Morris-a u Niš tj. privatizacijom „Dunavske Industrije Niš“, probuđena su pozitivna očekivana građana Niša u smislu bržeg razvoja ovog grada i okoline.

Apelovac je brdo se koga se pruža najlepši pogled na grad Niš. Sa ovog brda vode putevi kojima se lako pristupa centru grada a ono se nalazi na samo 1.200m od parka „Čair“ i 2.000m od Narodnog pozorišta u samom centru grada. Kingdom Invest, izraelsko-srpska kompanija upravo počinje sa izgradnjom prestižnog stambenog kompleksa na ovoj, može se reći, najatraktivnijoj lokaciji u gradu Nišu.

Razvoj rezidencijalnih projekata u Srbiji, poslednjih desetak godina, bio je uglavnom predodređen za prestižne delove Beograda i ređe, Novog Sada. Na Dedinju i Senjaku u Beogradu, podignuto je i pušteno u funkciju nekoliko reprezentativnih rezidencijalnih celina. U Novom Sadu na Limanu i na Veterniku takođe, zaokruženo je nekoliko urbanističkih celina koje su, svojom filozofijom i sprovedenim modernim pravilima retke rezidencijalne izgrađenosti, ponudili ovom gradu na Dunavu jednu novu formulu života. Saznanjem da se u ovoj branši nekretnina i dalje u Srbiji ostvaruje najviši prinos vrednosti nekretnina, nije neočekivano i dalje povećano interesovanje potencijalnih investitora, da realizuju ovakve vrste projekata. Zato „merkanje“ preskočenih (neizgrađenih) a prestižnih lokacija po gradovima Srbije, predstavlja „najvredniji“ lov lokalnih preduzetnika.

Zbog toga su se u poslednje vreme i u drugim gradovima u Srbiji, stekli ključni uslovi da slični poduhvati, po sadržaju i kvalitetu, po reprezentativnosti lokacije i filozofiji iskorišćenosti buduće izgrađenih prostora, konačno započnu sa svojom realizacijom. I to baš u vreme i jeku tekuće krize kapitala.

Kada se sve ovo pokrene u Gradu Nišu, koga ovakvi poduhvati baš nekarakterišu u dovoljnoj meri u kojoj jedan takav grad to zaslužuje, onda je za svaku pohvalu početak realizacije jednog rezidencijalnog kompleksa, koji će svojim završetkom i useljenjem budućim kupcima, ponuditi novi koncept kvalitetnog načina života u ovom gradu.

Kingdom Hill – porodične kuće

Dakle, na Apelovcu, kreće sa realizacijom prva faza izgradnje projekta „Kingdom Hill“. To će biti koncept koji u urbanističko-arhitektonskom smislu čini kompleks kao jednu celinu, a koji još nije ponuđen niti viđen u Gradu Nišu. Po samoj koncepciji ovaj projekat pripada modelu rezidencijalne izgrađenosti. Može se uočiti linijska orjentacija pružanja objekata, koji su međusobno dovoljno blizu a opet sa druge strane, dovoljno daleko od prvog komšije.

Spratnost, prilagođena propisanim urbanističkim kapacitetima, uklapla se u savremen koncept kvalitetnih rezidencijanih celina. Imajući u vidu nivelaciju terena usvojen je koncept zgrada u kojoj postoji podrum, prizemlje, prvi sprat i potrkrovlje. Projektanti su pod vođstvom inevstitora ponudili takva rešenja koja su u podrumu zaokružila zapremine za mašinske instalacije, kućnu ostavu i sportske i/ili hobi aktivnosti.

U prizemlju definisana je prostrana porodična dnevna soba i trepezarija sa velikim staklenim površinama. Pažljivo osmišljena, vrhunski opremljena i funkcionalna kuhinja, omogućava istovremenu komunikaciju kako sa dnevnim boravkom, tako i sa dvorištem. Predviđena je direktna komuniakcija - spoj sa dvorišnim sadržajem, koji uz obilje svetla praktično unosi prirodu u dom. „Pametna“ kućna oprema, doprinosi vrhunskom opuštanju i odmaranju tako što se umesto korisnika, u svim prostorima nalaze centralno kontrolisani sistema za hlađenje, grejanje, ventilaciju, alarmni i video sistem, rasvetu kao i većinu uređaja u kući. Čak je i podizanje roletni i podešavanje zavesa prepušteno daljinskoj kontroli. Pomoću ovog sistema, na primer, moguće je regulisati podešavanje prilikom izlaska ili ulaska u kuću pritiskom na jedno dugme ili daljinski kontrolisati status alarmnog sistema.

U tako orjenisanom prizemlju u delovima koji povezuju dnevni boravak sa dvorištem, da bi boravak u njemu bio prijatniji, predodređen je mali park-vrt u kome je pozicioniran jaccuzzi – bazen. On preuzima ulogu u pružanju trenutaka vrhunskog odmora i relaksacije, kako domaćina tako i njegovih gostiju.

Na prvom spratu predviđeni su prostori za odmor. Četvorosobni sprat sa dva degažmana i dva kupatila biće obložena vrhunski kvalitetnom keramikom i sanitarijama. Dečije sobe su osmišljene tako da pružaju prostran i funkcionalan životni prostor sa velikim prozorima, i izlazom na balkon kao i sa odlično opremljenim dečijim kupatilom. Roditeljski blok je definisan kao posebna apartmanska celina. Prostrana roditeljska spavaća soba u svom sastavu ima i posebnu prostoriju za garderobu kao i balkon sa pogledom na dvorište što doprinosi odgovarajućoj atmosferi. U njenom sklopu je i roditeljsko kupatilo sa svojim komforom i funkcionalnošću. U potkrovlju pak, predviđen je prostor za rad ili zabavu koji će sadržati mini apartmanski blok sa terasom. Sve ovo po vertikali sem stepenišnim komunikacijama projektanti su predvideli i lift. To je po definiciji porodični lift koji povezuje sve nivoe u kući od podrumskog, prizemlja sa dnevnim boravkom, kuhinjom i garažom, sa prvim sparatom gde je pomenuti rodeteljsko-dečiji blok pa sve do potrkovlja. U ovom prostoru se može ponuditi rešenje potencijalnim kupcima i kao celina sa gostisnkom sobom i galerijom.

Na pažnju i diku!

Kako investitori ovog poduhvata tvrde, „Kingdom Hill“ predstavlja najkvalitetniji pogled na novi izgled Igmanske ulice. To će biti - konforan život na vrhunskoj lokaciji. Ove prestižne kuće su umetničko delo arhitekture osmišljene tako da budu izvedene u najmodernijim materijalima i sa najmodernijom tehnologijom, u harmoniji moderne i klasične forme u skladu sa okolinom. Pri svemu tome zadržavaju se funkcionalnost i komfor života. Uložeće su svi napori, znanje i tehnologije da ove kuće budu „kuće snova kupaca“.

Izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.