NavMenu

U pripremi nastavak gradnje kompleksa Zelena avenija u Zemunu - U martu počinju radovi na pametnom stambeno-poslovnom kompleksu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.02.2019. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: Montex Real Estate)
Gradnja novih lamela u zemunskom stambeno-poslovnom kompleksu Zelena avenija započinje u martu 2019, a planirani rok za završetak radova je leto 2020. godine.

Ovaj kompleks je podeljen u dve celine - Zelenu aveniju 1 i 2.

Prva celina, sastavljena od 5 lamela i 236 stanova, od jednosobnih do petosobnih, započeta je 2016. godine a radovi su završeni u februaru 2019. Investitor, Montex Real Estate, navodi da je u planu dalja gradnja i proširenje kompleksa, pa će Zelena avenija u bliskoj budućnosti biti zaokružena celina.

- Sledećih 5 lamela, u okviru Zelene avenije 2, u završnoj su fazi pripreme za tržište i uskoro će se naći u prodaji. U ovoj, četvrtoj fazi gradnje Zelene avenije, u planu je izgradnja novih 159 stanova, površine neto 10.000 m2 stambene površine, spratnosti pr+7+ps. Novi stanovi biće izgrađeni po najvišim standardima gradnje, visoke energetske efikasnosti, sa implementiranom tehnologijom smart home sistema koja uključuje protivpožarnu, protivpoplavnu i protivrovalnu zaštitu, kao i upravljanje sistemima hlađenja i grejanja putem aplikacije na mobilnom telefonu - kažu u ovoj kompaniji za eKapiju.

Zelena avenija 2 (Foto: Montex Real Estate)Zelena avenija 2
Iz Montex Real Estate ističu da je konstrukcija Zelene avenije armirano-betonska, a izolacioni materijal koji se koristi je kamena vuna. Stolarija je napravljena od kombinacije aluminijuma i drveta, parket u stanovima je hrastov (1. klase), keramika italijanska (takođe 1. klase), a ugrađene su sanitarije Villeroy&Boch i Laufen, Hansgrohe galanterija i Bosal ulazna vrata.

Za potrebe projektnog finansiranja Zelene avenije investitor je osnovao dve nove firme - Montex MK-DK Invest i Montex Development, a generalni izvođač radova je beogradska kompanija Konstruktor Konsalting.

Firma Montex Real Estate i do sada je radila na velikim projektima kakvi su stambeno-poslovni objekat u Voronježu, u Rusiji, površine 51.000 m2, dva projekta u Budvi - BSP i Moda Moda, a izgradili su i stambeno-poslovni objekat u Bulevaru Vojvode Mišića u Beogradu na 10.000 m2.

Za naš portal ističu da im je trenutni fokus na završetku Zelene avenije, a da u planu imaju i nove velike projekte, na više lokacija.

B. P.


Fotogalerija
Zelena avenija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.