NavMenu

Kompanija CBS International prezentovala tržište nekretnina bankarskom sektoru - Strani investitori zainteresovaniji za našu zemlju

Izvor: Promo Ponedeljak, 28.01.2019. 12:37
Komentari
Podeli
Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, u novu godinu ušla je prezentacijom najaktuelnijih trendova u svim segmentima tržišta nekretnina za predstavnike bankarskog sektora.

Na konferenciji održanoj u hotelu Crowne Plaza, stručni konsultanti iz CBS tima okupili su neke od najistaknutijih predstavnika banaka, gde su predstavili relevantne podatke sa tržišta nekretnina u protekloj godini, ali i izložili očekivanja za naredni period. Prethodna godina zabeležila je izuzetno pozitivna kretanja u svim segmentima, bilo da je reč o broju izgradjenih kvadrata, odnosu ponude i tražnje, volumenu investicionih transakcija, broju izdatih kvadrata kancelarijskog prostora, dok je naša zemlja sve interesantnija stranim investitorima.

Popularno nazvan "grad kranova", Beograd beleži ogroman uspeh po realizaciji već najavljenih projekata, a slična situacija predviđa se i u narednim godinama. Tokom 2018. godine izdato je 100.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a do 2020., Beograd će dobiti milioniti kvadrat novoizgrađenog kancelarijskog prostora. Kada je u pitanju segment stambenih nekretnina, i dalje je tri puta veća potražnja od nove ponude, a ključni internacionalni i lokalni investitori ulažu značajno vreme u planiranje i razvoj projekata kako bi formirali objekte u skladu sa potrebama specifičnih ciljnih grupa. Tržište maloprodaje polako, ali sigurno doživljava svoju ekspanziju, pa će tako do 2020. godine ovaj segment nekretnina dostići nivo od pola miliona kvadratnih metara prostora, što omogućava dolazak novih svetskih brendova na tržište Srbije. U narednim godinama industrijsko tržište naše zemlje postaće značajnije za ulaganje, budući da su mnoge internacionalne kompanije sve zainteresovanije za ulaganje u Srbiju, bilo da je reč o širenju postojećih proizvodnih kapaciteta ili o investiranju u potpuno nove.

Kako ocenjuju stručnjaci iz kompanije CBS International, investitori sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje, a u skladu sa ovim trendom očekuje se da će Beograd za kratko vreme svojom ponudom i kvalitetom gradnje početi da konkuriše prestonicama u okruženju poput Budimpešte, Sofije i Beča.


Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman&Wakefield grupe, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 45.000 zaposlenih u više od 70 zemalja širom sveta. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaja stambenog prostora, izdavanje i prodaja industrijskih objekata, prodaja zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti.

Za više informacija posetite: http://www.cushmanwakefield.com/

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.