NavMenu

Poseidon grupa najavila otvaranje Capitol Parka Zaječar za proleće 2019. - Vrednost investicije 10 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 26.12.2018. 14:32
Komentari
Podeli
Planirani izgled Capitol Parka ZaječarPlanirani izgled Capitol Parka Zaječar
Nakon završenih projekata u Šapcu, Somboru i Beogradu, kao i započetih radova u Leskovcu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište. Britanski investitor dovodi svoj brend Capitol Park u Zaječar na zadovoljstvo oko 60.000 stanovnika tog grada.

Menadžment kompanije Poseidon grupa danas je zajedno sa predstavnicima grada Zaječara saopštio pojedinosti projekta, na konferenciji u sali skupštine grada. Kako je najavljeno, otvaranje ritejl parka zakazano je za proleće 2019. godine.

Capitol Park Zaječar biće peti po redu ritejl park Poseidon grupe, u koji će biti uloženo oko 10 mil EUR, i koji će potrošačima ponuditi miks od 18 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova na 6.500 m2 prodajnog prostora. Neki od brendova koji će se pridružiti Capitol Parku na proleće su JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite, Đak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay i N sport. Osim toga, dolazak ovog projekta u Zaječar doprineće ekonomiji grada donoseći oko 300 radnih mesta u fazi izgradnje i 150 do 200 nakon otvaranja.

- Odluka da investiramo u Zaječar proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u borsko-zaječarskom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu i činjenice da ovakav prodajni kompleks ne postoji u ovom delu Srbije. Zadovoljstvo nam je što ćemo investirati u izgradnju prodajnog kompleksa koji će biti na usluzi više od 60.000 stanovnika grada Zaječara - istakao je direktor kompanije Džejms Gan.

- Dolazak Capitol Parka u Zaječar neće doneti građanima samo dobru kupovinu, već i nova radna mesta, i ovo su trenuci kada vidimo napredak grada i potvrđujemo da se krećemo u dobrom smeru. Još jednom zahvaljujem Poseidon grupi što je odabrala Zaječar za ovu investiciju i uvrstila ga u svoju porodicu ritejl parkova - istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Zemljište površine 19.980 m2, na kom će park biti sagrađen, smešteno je u centru grada, na uglu ulica Čupićeve i Đure Salaja. Najveća prednost ove lokacije je blizina centru grada zahvaljujući kojoj će Capitol Park Zaječar brzo postati novi centar za kupovinu i zabavu za celu porodicu.

Pored novih Capitol Park projekata, Poseidon grupa će tokom 2019. godine najaviti nove platforme i projekte van ritejl sektora sa ciljem da bude pionir u novim konceptima nekretnina i isporuci kvalitetnih projekata.

Poseidon Property je ogranak firme Poseidon Group, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji se bavi upravljanjem, razvojem i investicijama u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru sa naglaskom na ritejl sektor. Trenutna vrednost projekata firme Poseidon Group iznosi 1,2 mlrd EUR, a portfolio čini više od 60.000 m2 izgrađenih ritejl parkova, 36.000 m2 supermarketa i više od 400 stambenih objekata u planiranju i izgradnji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.