NavMenu

Uskoro na licitaciji plac kod zgrade "Dnevnika" - ZIG pripremio plan za zakup građevinskog zemljišta

Izvor: Danas Utorak, 28.04.2009. 08:53
Komentari
Podeli

Stručne službe Zavoda za izgradnju grada Novog Sada pripremile su plan davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2009. godinu.

- Na sajtu Zavoda se nalaze lokacije koje su već pripremljene za davanje u zakup, dok se veliki broj lokacija nalazi u nekoj od faza priprema i još nisu predstavljene na našem sajtu - izjavila je savetnica direktora ZIG za pravne poslove Tatjana Gašović.

Prema njenim rečima, Novi Sad u odnosu na druge gradove u Srbiji, može da se pohvali da su sve ponuđene parcele apsolutno pripremljene sa svim potrebnim objektima infrastrukture.

- Iako je Dinamički plan pripremljen za celu godinu, evidentno je da ćemo ga povremeno ažurirati u skladu sa iskazanim potrebama investitora. Realizacija plana će, mnogo više nego ranijih godina, zavisiti od uslova na tržištu, odnosno uslova koje bude diktirala globalna ekonomska kriza - rekla je Gašovićeva.

Jedna od lokacija koja se ubrzano priprema za oglašavanje je ona koja se nalazi pored zgrade "Dnevnika".

- Na poslednjoj licitaciji pokazano je da su investitori vrlo zainteresovani za lokacije na Bulevaru oslobođenja. Ujedno, prisutna je i veća zainteresovanost za izgradnju porodičnih stambenih objekata zbog čega ćemo tokom godine oglašavati placeve u Veterniku, Adicama, Rumenki, Bukovcu, Petrovaradinu... - najavila je Gašovićeva.

Prema Dinamičkom planu narednih meseci će biti oglašene parcele u Radnoj zoni Sever I i Sever II čija namena su privredne delatnosti.

- Što se tiče većih parcela, Zavod raspolaže na lokaciji iznad Puta novosadskog partizanskog odreda koje se u skladu sa zahtevima investitora mogu putem parcelacije spojiti u jednu. Takvi kompleksi zemljišta, veći od hektara, nalaze se i iznad Ulice Mileve Simić, na Rumenačkom putu i Rimskim šančevima - kaže sagovornica "Danasa".

Kada će biti održano javno nadmetanje za davanje u zakup takvih lokacija u direktnoj je vezi sa zainteresovanošću potencijalnih ulagača i ishoda pregovora koji se vode sa budućim investitorima, pri čemu se vodi računa o ispunjenosti obostranih interesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.