NavMenu

MPC Properties i Atterbury Europe počeli gradnju šoping centra na Zvezdari - Investicija vredna 110 mil EUR, otvaranje na proleće 2020. (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.10.2018. 13:26
Komentari
Podeli
Planirani izgled šoping centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis IrbijevePlanirani izgled šoping centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve
Beograd će na proleće 2020. godine dobiti još jedan moderan šoping centar, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve na Zvezdari. Kompanije MPC Properties i Atterbury Europe počele su danas realizaciju velikog zajedničkog projekta, svečanim polaganjem kamena temeljca na mestu izgradnje novog objekta koji će imati ukupnu površinu od 130.000 m2 i više od 43.000 m2 prodajnog prostora. Vrednost investicije je 110 mil EUR.

Novi šoping centar će svojom izgradnjom obogatiti sadržaj na lokaciji gde postoji potreba za modernom šoping destinacijom. Naime, u neposrednoj blizini, na 15 minuta hoda, naseljeno je više od 350.000 stanovnika.

Pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u retailu, sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila, a sve u cilju da se potrošačima pruži maksimalni ugođaj kupovine i opuštanja. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje internacionalnog arhitektonskog biroa Chapman Taylor iz Diseldorfa.

- Analizirajući tržište i prateći svetske trendove, procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen retail koncept. Šoping centar karakterisaće i posebno kreiran zakupački miks, sa više od 150 zvučnih internacionalnih i regionalnih brendova, od modnih i sportskih, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana - rekao je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.

On je istakao da je više od 60% objekata već izdato, što mnogo govori o atraktivnosti same lokacije. Takođe se zahvalio gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola.

- Kao jedan od investitora, u Atterbury Europe smo posebno ponosni zbog početka izgradnje ovog modernog šoping centra koji gradimo zajedno sa kompanijom MPC Properties. Beograd je veoma dinamičan grad sa velikim potencijalom za napredak i naša je privilegija da budemo deo ovog značajnog projekta kojim će se napuštena industrijska lokacija transformisati u mesto za opuštanje i uživanje građana - naveo je Raoul de Villiers, direktor razvoja kompanije Atterbury Europe.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je rekao da je ovaj projekat još jedan dokaz atraktivnosti glavnog grada i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava investitore.


Novi šoping centar je još jedna u nizu investicija kompanije MPC Properties, koja je na tržištu poznata po tome što u svom vlasništvu ima najveći šoping centar u regionu – UŠĆE Shopping Center, Mercator Centar Beograd, poslovne centre Ušće Tower I i II, Navigator Business Centre I i II.

Novim šoping centrom na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve upravljaće kompanija Confluence Property Management.



Fotogalerija
Novi šoping centar na Zvezdari
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.