NavMenu

Izdate građevinske dozvole za prvih 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju - Očekuje se tender za izvođače

Izvor: eKapija Petak, 21.09.2018. 14:24
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinske dozvole za prvih 376 stanova koji će se graditi za snage bezbednosti u Nišu i Vranju, a u čiju će izgradnju biti uloženo 1,4 milijarde dinara, izjavila je u petak (21. septembra 2018. godine) potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

- U narednih desetak dana će biti rapisan javni poziv za izvođače radova i ukoliko sve bude išlo uobičajenim tokom, u oktobru bi mogla da počne izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti - rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi na pitanje Tanjuga dokle se stiglo sa izgradnjom tih stanova.

U Vranju će u prvoj fazi radova, kako je precizirala, biti izgrađene četiri zgrade sa 186 stanova, a u Nišu dve zgrade sa 190 stanova, ukupne bruto površine u oba grada oko 27.000 metara kvadratnih.

Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.

Dodala je i da je možda proces pripreme trajao nekoliko meseci duže nego što se prvobitno očekivalo, ali da je, ipak, reč o velikom projektu koji praktično obuhvata rad svih ministara i ministarstva u vladi, i mnogih drugih institucija, i koji će poslužiti kao šema za naredni period.

- Kada sam rekla pre izvesnog vremena da počinjemo novi investicioni ciklus, to nije podrazumevalo samo puteve i pruge koje počinjemo da gradimo, gde se procenjuje da će vrednost svega novog što budemo gradili u narednih pet, šest i sedam godina biti preko 7,8 mlrd EUR, već i stanove za snage bezbednosti - rekla je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.