NavMenu

Počela gradnja Navigator Business Centra 2 na Novom Beogradu - Investicija vredna 45 mil EUR, otvaranje u prvom kvartalu 2020.

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.09.2018. 13:33
Komentari
Podeli
Goran Vesić i Ingo NissenGoran Vesić i Ingo Nissen
Svečanim polaganjem kamena temeljca na mestu izgradnje Navigator Business Centra 2, novog poslovnog objekta klase A na Novom Beogradu, obeležen je početak još jednog važnog projekta kompanije MPC Properties. Vrednost investicije procenjuje se na više od 45 mil EUR, a otvaranje objekta planirano je za prvi kvartal 2020. godine.

Navigator Business Centar 2 je moderna i održiva poslovna zgrada A klase, koja se sastoji od podzemne garaže na tri nivoa kapaciteta 500 parking mesta, prizemlja i 8 spratova, a projektovana je i gradi se u skladu sa LEED standardima zelene gradnje.

Lociran u središtu poslovnog dela grada, uz odličnu povezanost sa ključnim gradskim lokacijama i na samo 15 minuta od aerodroma Nikola Tesla, Navigator Business Centar 2 prostiraće se na ukupnoj površini od 50.000 kvadratnih metara, od koji će 27.000 biti namenjeno izdavanju. Naziv objekata ukazuje da je reč o drugoj fazi postojećeg poslovnog kompleksa, Navigator Business Centra, koji već predstavlja atraktivnu biznis destinaciju u gradu i koji se već izdvojio svojom lokacijom, autentičnom arhitekturom i modernim konceptom.

- Tržište nekretnina u Srbiji predstavlja veliki potencijal za razvoj čitavog regiona, a mi kao najveći investitor i vodeća kompanija za razvoj nekretnina u ovom delu Evrope vrlo dobro to prepoznajemo. Procenili smo da je upravo sada idealan trenutak za nove objekte i ovom investicijom odgovaramo na zahteve tržišta i zakupaca za poslovnim objektom koji može da odgovori na sve izazove i potrebe savremenog poslovanja - izjavio je ovom prilikom Ingo Nissen, direktor MPC Properties, i dodao da je strategija ove kompanije da gradi kvalitetne i održive objekte u skladu sa principima zelene gradnje.

- Prva faza Navigator Business Centra je već dobila LEED Gold sertifikat i primenjeni koncept je dao konkretne rezultate u vidu nižih operativnih troškova. Izgradnja druge faze samo će dodatno upotpuniti i sadržajno obogatiti ovu poslovnu zonu. Moram da se zahvalim i gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji tokom realizacije ovog projekta, kao i na brzini dobijanja svih potrebnih dozvola - istakao je Nissen.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovao je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je rekao da ova investicija predstavlja još jednu važnu potvrdu da Beograd postaje atraktivna biznis destinacija.


- Naša prestonica će ovim projektom dobiti još jedan izvrstan poslovni objekat, koji će biti dobar podsticaj privrednoj aktivnosti u zemlji. Mi ćemo, kao grad, nastaviti da ulažemo napore i stvaramo dobro okruženje i poslovnu klimu za investitore, osluškujemo njihove potrebe, da brzo i efikasno izdajemo saglasnosti i dozvole kako bi ih i dalje podsticali da svoja finansijska sredstva ulažu u naš grad – izjavio je Vesić.

Navigator Business Centar 2 predstavlja još jednu važnu investiciju u portfoliju kompanije MPC Properties, pored UŠĆE Shopping Centra, Mercator Centra Beograd, Ušće Tower I i II poslovnih centara, Navigator Business Centra, kao i drugih poslovnih i komercijalnih objekata, građenih po najvišim svetskim standardima. Novim poslovnim objektom upravljaće kompanija Confluence Property Management.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.