NavMenu

Zvučna investitorska i graditeljska imena udruženi u projekte VIG PLAZA I MAXIMA CENTER u Bloku 11a, na Novom Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 11.03.2009. 13:01
Komentari
Podeli

Ovi kompleksi se nalaze u centralnoj zoni Novog Beograda, u sklopu Bloka 11a, izmedju ulica Bulevara Mihaila Pupina, Trešnjinog cveta, Bulevara Nikole Tesle i Aleksinačkih rudara. Bez dileme, atraktivnost lokacije je mir I autonomija, unutar pravog gradskog kvarta, blizina reke i šetališta, kao i velikih trgovinskih i administrativno poslovnih centara.

Kompleks sačinjavaju dve celine - Poslovni objekat VIG PLAZA, koji se nalazi na potezu prema Ul. Trešnjinog cveta, i stambeno poslovni deo MAXIMA CENTER, koji se prostire po unutrašnjosti Bloka 11a prema Ul. Aleksinačkih rudara,.

VIG PLAZA je osmišljena da sa nivoom planirane opreme i kvalitetom poslovnog prostora bude jedan od najmodernijih objekata u širem regionu. Objekat sadrži dve podzemne etaže (garaže i tehničke prostorije), prizemlje sa galerijom, osam spratova, povučenu i tehničku etažu. Bruto površina nadzemnih etaža je oko 16 460 m2, podzemnih etaža oko 5 360 m2, tj ukupna bruto površina je oko 21 820 m2. Objekat VIG PLAZA je projektovan za potrebe kompanije WIENER STÄDTISCHE kao kupca objekta i većinskog korisnika.

(Vig Plaza)

Izrada objekta je bazirana na najsavremenijim tehnologijama izgradje, što podrazumeva visok kvalitet radova i poštovanje rokova. Sve predvidjene instalacije su u skladu sa važećim trendovima i kvalitetom visoke klase poslovnih prostora. Zgrada će raspolagati sa totalnom automatikom, kako u bezbednosnom tako i u smislu komfora, eksploatacije i kontrole utroška energije (pametna zgrada). Osim konvencionalnih napajanja energijom planirano je i korišćenje geotermalne energije kao obnovljivog dopunskog izvora, što je u skladu sa svetskim tendencijama i time ovaj objekat svrstava u pionirske projekte kod nas.

MAXIMA CENTER, stambeno-poslovni deo lokacije, sastoji se od tri objekta koji sadrže prizemlje sa galerijom i četiri do šest spratova sa povučenom etažom, ukupne bruto površine nadzemnih etaža oko 38.700m2 i podzemnih oko 15.600m2. Na spratovima su stambene jedinice visokog strandarda opremljenosti. Struktura stanova je od dvosobnih (oko 55m2) do petosobnih (oko 190m2 i više). Unutrašnja organizacija je fleksibilna, u zavisnosti od želje korisnika, a moderan ambijent osnovni koncept stambenih jedinica .Za površinske obrade oblaganja i opremu koristiće se materijali renomiranih proizvodjača. Instalacije u objektima, po odabiru opreme i načinom ugradnje, su u skladu sa visokim standardima današnje tehnologije (centralna klimatizacija i centralna priprema tople vode u okviru stambene jedinice, razvod vodovodne i kanalizacione mreže od bešumnih cevi, strukturno kabliranje, monitoring…).

Ulazna zona objekta naglašena je prijemnim pultom na kome će korisnici stambenih jedinica i posetioci dobiti sve potrebne informacije i odakle će se vršiti kontrola. Na fasadama će biti zastupljeni kvalitetni materijali, po formi i obradi u skladu sa modernim tendencijama i arhitekturom Novog Beograda. Fasadna stolarija je od kvalitetnih aluminijumskih profila, obloženih drvetom sa unutrašnje strane, sa niskoemisionim staklom, male toplotne I zvučne provodljivosti, i aluminijumskih roletni sa električnim motorom. Na gradjevinskim parcelama 3 i 6 su podzemne etaže-garaže na dva, a na Gradjevinskoj parceli 5 na jednom nivou. U prizemlju sa galerijom nalaze se fleksibilni lokali komercijano poslovne i uslužne namene, čime će se korisnicima čitavog bloka omogućiti rešavanje velikog broja svakodnevnih potreba. Izmedju objekata se formiraju pjacete koje predstavljaju značajan doprinos mikroambijentu. Iz određenog broja stambenih jedinica pružaće se jedinstven pogled.

Kompleks se prostire na tri gradjevinske parcele. Investitor na Gradjevinskoj parceli 3 je PROMOMEDIA, na gradjevinskim parcelama 5 i 6 investitori su IMPERIAL GRADNJA I CAPOTTO BUILD. Generalni izvođač radova na čitavom kompleksu je IMPERIAL GRADNJA.

Kvalitet lokacije i projekat samog kompleksa nesumljivo će MAXIMA CENTER svrstati u jedan od najkvalitetnijih gradskih sadržaja.

Više detalja na tel. 011 35 32 205 mob. 064 82 02 434 e-mail maxima@imperialgradnja.com www.imperialgradnja.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.