NavMenu

"Centar za zdrav život" na Zlatiboru - "Ruža vetrova" jedini kompleks u Evropi u kom se služi isključivo organska hrana

Izvor: eKapija Petak, 27.02.2009. 10:17
Komentari
Podeli


Zahvaljujući specifičnoj i jedinstvenoj "ruži vetrova" nad Zlatiborom, gde se susreću mediteranska i kontinentalna klima, i činjenici da će se u njemu služiti isključivo organski proizvedena hrana, budući "Centar za zdrav život" biće jedinstven kompleks u celoj Evropi.

Upravo je "Ruža vetrova" naziv "Centra za zdrav život" kompanije "Hemel", koji se sastoji od hotela sa pet zvezdica i kompleksa apartmana u zasebnim objektima.

Vera Jovanović iz kompanije "Hemal" objasnila je u intervju za eKapiju da će kompleks nići na 18.000 m2, hotel će imati 5 zvezdica, dok će apartmanski deo činiti 11 objekata sa po 12 apartmana.

Prema planovima te kompanije apartmanski deo biće završen u decembru 2009. godina, a prvi gosti u hotel će ući u junu 2010. godine.

Ono što će ovaj kompleks činiti jedinstvenim u celoj Evropi je činjenica da će se u njemu služiti isključivo organski proizvedena hrana biljnog porekla (bez pesticida, herbicida i veštačkog đubriva). Ta hrana je takođe deo "Hemelovog" proizvodnog programa.

Osim zdrave ishrane, kvaliteta vazduha na nadmorskoj visini od 1000 m, što izuzetno blagotvorno deluje na organizam čoveka i predstavlja pravi prirodni sanatorijum, "Centar za zdrav život" ponudiće korisnicima i programe za detoksikaciju organizma, smanjenje telesne težine, unapređenje opšteg zdravstvenog stanja i relaksaciju.

- Poseban akcenat se stavlja na edukaciju o zdravoj ishrani i jednostavne primene principa zdravog načina života, kao i na spoznaju svih blagodeti koje se dobijaju malim, ali suštinskim promenama stečenih navika. U tu svrhu su angažovani najeminentniji domaći i strani stručnjaci iz različitih oblasti (medicina, ishrana, kozmetika, fitness...) – navela je Jovanovićeva.


U ponudi je najširi mogući asortiman usluga, od specijalnih vežbi pod stručnim nadzorom, preko obuke za jahanje i drugih sportskih sadržaja, do raznih besplatnih recepata ukusnih, a zdravih jela i poslastica.

Kako je navela naša sagovornica, hotel će voditi iskusni i stručni ljudi, počev od hotelijera, medicinskog osoblja, nutricionista, stručnjaka za fitness.

Gradnja

Svi objekti biće izgrađeni od najkvalitetnijih prirodnih materijala (zemljana opeka, kamen, drvo...). Zidovi spavaćih soba biće obloženi plutom, podovi hrastovim parketom S klase, a kupatila vrhunskom keramikom. U apartmanima, koji su već u prodaji, uz doplatu se mogu dobiti i sauna, kamin, zatvoren garažni prostor...

Hotel

Hotel će raspolagati brojnim pratećim sadržajima, imaće tri bazena (veliki za plivanje i dva manja sa "thalasso" terapijom i vodom sedam puta slanijom od morske), mini golf teren, veštački led za klizanje, kuglane, bilijar i stoni-tenis sale, električni pikado.

Za odmor i relaksaciju gostima će biti na usluzi fitness, teretana, wellnes,s saune, tursko kupatilo, ledena dvorana, LPG, IPL, antirid i anticelulit tretmani, aromaterapija, razne vrste relaksacionih i sportskih masaža, SPA program.


"Ruža vetrova" će imati i kongresnu salu za 250 osoba, dečju igraonicu, lekarske ordinacije, laboratoriju, "zdravu" poslastičarnicu, restorane, butike, prodavnice zdrave hrane i suvenira, juvelirnica, kao i kafe bar sa ceđenim sokovima od organski gajenog voća i povrća...

- Kapacitet hotela je 50 ležajeva, a kapacitet sadržaja kompleksa je 250 osoba dnevno, tako da se razlika popunjava iznajmljivanjem apartmana – navela je naša sagovornica.

Apartmani

Apartmansko naselje će činiti 11 objekata sa po 12 apartmana, a deo će biti namenjen prodaji. Vlasnici apartmana, ukoliko žele, moćiće da ih izdaju preko hotelske agencije tokom čitave godine.

- To znači da će prodati apartmani biti konstantno iznajmljeni bez obzira na period godine, a vlasnici apartmana mogu da računaju na odličan prihod u odnosu na uložena sredstva – navela je Jovanovićeva.

Apartmani su površine od 46.6 m2 do 50.3 m2 (sa mogućnošću spajanja više apartmana u jedan). Svi apartmani imaju dnevni boravak sa kuhinjom, trpezarijom i terasom okrenutom ka hotelu (jugoistočna strana), kao i kupatilo, hodnik i spavaću sobu sa terasom, koja je okrenuta ka severozapadu.

Svi kupci apartmana besplatno dobijaju parking mesto, prilazno spoljno stepenište, zaseban ulaz, pripadajući deo dvorišta, korišćenje hotelskog sadržaja (bazen, fitnes, teretana...).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.