NavMenu

Napreduje gradnja industrijskog kompleksa MIND Park u Kragujevcu - U planu prvi svetski competence centar za šinska vozila

Izvor: eKapija Utorak, 07.08.2018. 11:54
Komentari
Podeli
Proizvodna hala za kompaniju AMM Manufacturing, deo MIND Grupe, u okviru MIND ParkaProizvodna hala za kompaniju AMM Manufacturing, deo MIND Grupe, u okviru MIND Parka
Izgradnja industrijskog kompleksa MIND park u Kragujevcu, koji gradi kragujevačka kompanija Milanović Industries Group, teče po predviđenim rokovima i do početka 2019. godine biće završeno 17.000 m2 proizvodnog prostora. Time će biti završena prva faza izgradnje kompleksa - kažu za naš portal u kragujevačkoj kompaniji.

- U narednim fazama biće izgrađeni obdanište, kantina, edukacioni i inženjerski centar - napominju, dodajući da finalni datum završetka kompleksa nije utrvđen, jer je "planirano da MIND Park postepeno raste i kontinuirano se razvija".

Kompleks, čija je izgradnja počela u aprilu i koji će se prostirati na oko 130ha, u nekoj od narednih faza dobiće i aerodromsku pistu.

U okviru MIND Parka, podsetimo, kako je ranije najavljeno, poslovaće nemački Siemens, koji je početkom februara i zvanično preuzeo preduzeće Milanović inženjering. Nemački investitor će, pema pisanju medija, ovde proizvodi kompletna šinska vozila, i to će biti njihova druga fabrika u Srbiji. Kada će međutim, početi proizvodnja, zasad nije poznato.

U Milanović Inudstries za naš portal ističu, da će rad u okviru MIND Parka biti interesantan za sve kompanije koje su spremne da rade na istraživanju i razvoju, učestvuju u procesu stvaranja novih vrednosti u industriji šinskih vozila i budu inovativni u poslu kojim se bave.


- Predviđeno je da dobavljači iz industrije šinskih vozila budu prisutni u MIND Parku kako bi se zaokružio proces od inženjeringa do montaže i formirao jedan competence centar za šinska vozila. Biće to prvi competence centar za ovu industriju u celom svetu i to je ono što će biti najveća razlika u odnosu na ostale industrijske komplekse u Srbiji.

Na naše pitanje koje su još firme pokazale interesovanje da rade u okviru MIND parka i da li su napravljeni neki konkretni dogovori, naši sagovornici navode samo da su pregovori u toku.

Prvi objekat u okviru kompleksa MIND Park, podsetimo, gradi Tehnogradnja Kruševac.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.