NavMenu

Zemun dobija novo stambeno naselje sa komercijalnim sadržajima? - U planu izgradnja kompleksa uz Plave horizonte za oko 3.000 ljudi

Izvor: eKapija Petak, 03.08.2018. 11:31
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Zemun bi uskoro mogao da dobije još jedno naselje odmah do Plavih horizonata. Uz stambene objekte u novom naselju našao bi se i poslovni deo, koji ne bi remetio stambeni.

Ovo je predviđeno Planom detaljne regulacije za kompleks Plejo koji će od 6. do 20. avgusta biti na ranom javnom uvidu. Površina obuhvaćena Planom iznosi oko 17ha, a čine je neizgrađeno građevinsko zemljište i saobraćajne površine.

Plan je uradio arhitektonski biro City Planners, dok je naručilac Nikola Plejo. Za naš portal Plejo objašnjava da iza ideje o izgradnji novog naselja ne stoji samo on, već i nekoliko kompanija. O detaljima još, međutim, ne želi da priča dok ne prođe prvi rani javni uvid.

- Naselje ne treba da se zove kompleks Plejo, nego recimo Plavi horizonti dva - dodaje.

Naš sagovornik objašnjava da je planirano da to bude porodično naselje sa komercijalnim sadržajima iz oblasti trgovine, administracije i uslužnih delatnosti koje ne ugrožavaju životnu sredinu i ne stvaraju buku. Planirana površine za stanovanje je oko 15 ha.

Prema planu, na svakoj građevinskoj parceli dozvoljena je izgradnja jednog objekta, kao i formiranje građevinskog kompleksa sa više katastarskih parcela. Objekti moraju imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, električnu energiju, telekomunikacionu mrežu, toplovodnu ili gasovodnu mrežu ili drugi alternativni izvor energije. Kako se navodi, u fazi nacrta plana u saradnji sa nadležnim institucijama preispitaće se trasa planiranog dalekovoda i mogućnosti njegovog kabliranja.

Plan predviđa da u naselju živi oko 3.000 stanovnika, tako da je predviđeno i otvaranje predškolske ustanove kao depadensa i razvoj saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturnom mrežom. Površina planiranih primarnih saobraćajnica je oko 2 ha. Biciklistička staza i linija gradskog prevoza takođe su predviđeni planom.


Osnovna tipologija stanovanja su jednospratni stambeni objekti sa potkrovljem (P+1+Pk).

Kako eKapija saznaje, zemljište definisano planom u vlasništvu je oko dvasedet pravnih i fizičkih lica. Među njima je i kompanija Gemax u stečaju. Parcela Gemaxa bila je već ponuđena za prodaju ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ceo Plan detaljne regulacije za kompleks Plejo možete pogledatu u PDF fajlu:


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.