NavMenu

Završetak rekonstrukcije niškog hotela Park najkasnije u februaru 2019.

Izvor: turistički svet Sreda, 27.06.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: alice-photo/shutterstock.com)Ilustracija
Već dve godine traje rekonstrukcija i dogradnja kultnog niškog hotela Park koji je krajem 2014. godine kupila kompanija Raavex group. Rok završetka ovog lepog zdanja u centru Niša nekoliko je puta pomeran, jer je menjan projekat, sa ciljem da postane reprezentativni hotelski i turistički objekat. Zbog izmene planova bile su potrebne nove dozvole, na koje je moralo da se čeka. Poslednji rok je februar 2019. godine, ali ovde veruju da će Park zasijati u punom sjaju i koji mesec ranije.

Kako za Turistički svet ističe Sanja Grozdanović, direktorka Raavex grupe, prvi biznis plan pravljen je sa idejom da hotel bude povezan sa zdravstvenim turizmom, jer su zdravstvo i turizam najperspektivnije privredne grane, smatra ona. Bilo je priče da se objekat preimenuje u kliniku. Malo po malo, vlasnik Andrija Radojičić je došao na ideju da to bude hotel koji će se razlikovati od postojećih niških hotela, da se ne svede samo na smeštajne kapacitete, nego da vrati boemski duh Niša, da više bude ugostiteljski, a manje smeštajni objekat.

- U centru Niša nema kongresnih hotela, a upravo postoji ozbiljna tražnja u toj oblasti. Odlučili smo da u centru grada stvorimo uslove za kongresni turizam, odnosno, da napravimo salu za kongrese sa trista mesta. Hotel će imati sedam restorana, kao i spa centar, bar, pivnicu i kazino. Zatim će imati ekskluzivni restoran i bečku poslastičarnicu, čime se vraćamo temi matinea. Sve to je nekada imao hotel Park. U sklopu hotela nalaziće se i italijanski restoran, a na krovu će biti velika "rooftop" terasa. Taj deo se dograđuje, a do vrha će voditi panoramski lift – otkriva Grozdanović.


- Po zakonu o turizmu, za visoku kategorizaciju hotela neophodno je da na osam ugostiteljskih mesta bude minimum jedno parking mesto. Hotel će izgubiti deo postojećeg parkinga zbog proširenja terase, pa ćemo izgraditi podzemnu garažu. I to je zahtevalo novu dozvolu. Osim soba, hotel će imati još mnogo sadržaja, čime će svakako doprineti i samom gradu – uverena je Sanja Grozdanović.

Hotel Park je prvi moderni hotel u Nišu, podignut 1937. godine. Čuva istoriju i kulturno nasleđe grada i 1983. godine stavljen je pod zaštitu države, pa se rekonstrukcija obavlja pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Nalazi se u susedstvu zdanja u kojem je sedište gradonačelnika Niša, a preko puta gradskog parka, po kojem je dobio ime.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.