NavMenu

Beograd dobio HOTEL TOWNHOUSE 27 znate li šta je to "boutique hotel" i zašto nosi ime "Townhouse" ?

Izvor: eKapija Utorak, 30.12.2008. 09:36
Komentari
Podeli

U Beogradu je otvoren novi boutique hotel lociran u samom centru grada, u blizini Knez Mihailove ulice, Kalemegdanske tvrđave i Trga Republike.

Hotel TOWNHOUSE 27 (http://www.townhouse27.com ) u ponudi ima luksuzne sobe i apartmane koji odgovaraju potrebama kako poslovne, tako i turističke posete Beogradu. Izuzetna lokacija, moderan i originalan dizajn, gde je svakom detalju posvećena izuzetna pažnja, kao i nivo usluge i funkcionalnosti, izdvajaju ovaj hotel iz uobičajene hotelske ponude. Unikatna izrada nameštaja, detalji od natur čelika i stakla, umetničke fotografije i skulpture, kreiraju ambijent udobnosti, opuštenosti i trendi elegancije.

Townhouse 27 je koncipiran po uzoru na svetske trendove. Termin "townhouse" potiče iz Engleske, gde se koristio za luksuznu rezidenciju u glavnom gradu.

Termin boutique u rečniku hotelijerstva označava izuzetan stepen privatnosti, koji nude ekskluzivni hoteli koji ne pripadaju velikim hotelskim lancima i ne nude veliki broj smeštajnih jedinica. Gosti se ovde osećaju kao kod kuće, dok o njihovom komforu brine profesionalno osoblje. Ovaj tip hotela je 80-ih godina prošlog veka dobio i naziv "dizajn" ili "lifestyle" hotel, u velikim gradovima poput Londona, Njujorka ili San Franciska. Pogodan je za poslovne i turističke posete, za kraće i duže boravke gostiju, koji žele privatnost, luksuzan smeštaj, punu pažnju osoblja i usluge koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama.

Ovakvi hoteli u Beogradu istuču svoj akcenat prepoznatljivosti kroz kvalitetan enterijer i vrhunsku uslugu.

Rekonstrukcija

Hotel Townhouse 27 je smešten u prostoru rekonstruisane i adaptirane zgrade iz 1929. godine, izvedene po projektu arh. Zdravka Đurića, kao primer moderne u gradskoj arhitekturi međuratnog perioda. Na izuzetnoj lokaciji, u najužem gradskom jezgru, nalazi se u neposrednoj blizini centralne gradske pešačke zone.

Rekonstrukcija postojeće zgrade i pretvaranje u funkcionalno hotelski prostor, trajala je 15 meseci. Autori rekonstrukcije i nadgradnje objekta, kao i enterijera, su Biljana Cvejić, arh. i Milan Dimitrijević, koji su predvodili Projektni biro OFF iz Beograda.

Izvedena nadgradnja oblikovana je primenom jednostavnih formi, sa ravnim staklenim portalima, vidnim čeličnim konstruktivnim elementima, savremeno tretiranim lučnim krovom. Bez suvišnih detalja i dekorativnih elemenata, fasada, svojom transparentnošću, sa akcentom bojenih terasa, ističe autentični deo postojećeg objekta. Uz fasadu stepenišnog dela objekta, ka unutrašnjem dvorištu, izveden je spoljni panoramski lift. Zgrada je orjentisana na dve ulice, Maršala Birjuzova i Topličin venac.

Glavni ulaz je formiran na niskom prizemlju, iz Ulice Maršala Birjuzova, sa recepcijom, lobby-em, aperitiv barom, koji su grupisani u jednu celinu, dok se prostor nastavlja prema sali za sastanke i biznis centru. Gosti imaju direktan pristup panoramskom liftu, gde je u hi-tech maniru, čelična konstrukcija vidna, iza staknenih panela. Pod je prekriven tatami pločama, koje u slogu daju efekat specifičnog ornamenta. Stepenišni prostor je rekonstruisan, sa naglašenim spojem starog i novog, što je postignuto kombinacijom postojeće stare cigle, koja je ostala vidna, i staklenom ogradom sa čeličnim flahovima i obrazinama, koje čine ogradu stepeništa.

Enterijer

U visokom delu prizemlja, orjentisanom ka Ulici Topličin venac, nalazi se službeni ulaz i prostor kafea sa dvostrukom namenom. U jutarnjim satima, služi se doručak, dok je tokom dana prostor otvoren za sve koji žele da predahnu i da se opuste u mirnom kutku u samom srcu grada. Pod je kombinacija stakla i keramike, a šank je od kamena, sa kliritnom prosvetljenom ispunom. Usluge poslovnog centra i sale za konferencije u prizemlju, biće na raspolaganju ne samo gostima hotela, već i svim poslovnim ljudima koju imaju potrebu da svoje sastanke, seminare ili treninge obave u ekskluzivnom prostoru, sa kompletnom audio i video opremom.

Na ostalim etažama objekta formirani su apartmani. Ceo ambijent je pomeren prema konceptu dužeg boravka, a ne prostora u kome može samo da se prespava. Cilj je bio dobiti apartmane koji odgovaraju ovako luksuznom smeštaju. Transformacija prostora je podrazumevala poštovanje osnovnih elemenata, geometrije i dimenzija objekta. Udobno, komforno, i veoma funkcionalno. Luksuzne sobe i apartmani, veličine od 33-60m2, opremljeni su mini barom, aparatom za espresso kafu, internetom i direktnom telefonskom linijom, kao i Bang & Olufsen audio i video uređajima, još jednom potvrđujući nameru da hotel bude u rangu velikih svetskih design hotela. Prilaz apartmanima je organizovan tako da obezbedi viši stepen privatnosti i utisak ulaska u sopstveni stan, a ne samo hotelsku sobu.

Biznis centarBiznis centar

Mirne i zagasite tonove osvežavaju detalji jarkih boja, koji dodaju dinamiku celom prostoru. Dizajn većine elemenata nameštaja uradio je Concept OFF iz Beograda. Dobijeni su elementi koji su specifični i namenjeni samo ovom prostoru: nameštaj u sobama, obrada drveta, inoks, livene noge fotelja u sobama, izlomljene maske pulta recepcije i radijatora. Za izradu su korišćeni materijali vrhunskog kvaliteta i svi predmeti su pravljeni isključivo za potrebe hotela Townhouse 27. Svi prostori su dizajnerski tretirani i svakom detalju je posvećena pažnja da bi se u entreijeru ostvario pun efekat prepoznatljive elegancije i udobnosti.

Poznati srpski vajar Gabriel Glid upotpunio je ambijent svojim skulpturama, crtežima i umetničkim fotografijama. U enterijeru je namenski ostavljano mesto za njegove radove, koji prožimaju ceo prostor, dajući mu poseban šarm. Najčešćim motivom, šarom kamionskih guma, obrađuje jednostavnu ornamentalnu matricu u različitim materijalima. Različitim tehnikama, umetnik stvara likovne kvalitete kojima u enterijeru oživljava poetiku znaka, izbegavajući bilo kakve dramatične elemente i zadržavajući se samo na čistim i geometrijskim formama.

Njegovi radovi trajno ostaju deo enterijera hotela.

Detalji apartmana :

.

.

.

.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.