NavMenu

U Bloku 32 počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na 36.600 m2 - Investitori Srpska pravoslavna crkva i PMC inženjering

Izvor: Novosti Utorak, 10.04.2018. 15:58
Komentari
Podeli
(Ilustracija) U porti Hrama svetog Dimitrija, prekoputa novog Merkatora, gradi se stambeno-poslovni kompleks. Investitori - Srpska pravoslavna crkva i PMC inženjering na 36.600 m2 zidaju 127 stanova i osam lokala. Ispod celog kompleksa prostiraće se garaža na dva nivoa.

Od 8. marta atraktivnu lokaciju u Bulevaru Zorana Đinđića "okupirala" je građevinska mehanizacija. Počelo je kopanje dubokih temelja za tri objekta, pišu Novosti u utorak (10. aprila 2018. godine).

Uz crkvu će se nalaziti zdanje sa kancelarijskim prostorom. Projekat predviđa i dve stambene zgrade. Osim prizemlja, one će imati sedam spratova i uvučene etaže sa dupleksima iznad. Poslovna građevina biće dva sprata niža. U njoj će se nalaziti lokali od 70 do 582 kvadrata.

Stambene zgrade sa po dva ulaza imaće zasebne liftove, podzemne garaže, a predviđene su i dve poluatrijumske pjacete. Na vrhu objekata nalaziće se luksuzni petosobni dupleksi. Stambene jedinice biće različitih kvadratura i prostornog uređenja. Tako će zainteresovani kupci u novobeogradskom Bloku 32 moći da kupe jednosobne, ali i petosobne stanove.

Prema podacima dostupnim na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik 99% parcele 1172/24 je Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka, odnosno SPC. Ova crkvena parcela se u zemljišnim knjigama vodi kao gradsko građevinsko zemljište, a u podacima o delu parcele navodi se - "ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište". Međutim, budući stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na delu još jedne parcele. Na placu 1171/1, vlasnik je država Srbija, ali postoji zabeležba postupka restitucije koji vode Ljubica i Jelena Vujanović.


Rok za završetak dve stambene i jedne poslovne zgrade je septembar 2019. godine, a izvođač radova je zemunska Gradina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.