NavMenu

Jeftini stanovi u Nišu gradiće se u naseljima Stevan Sinđelić i Ardija

Izvor: Politika Utorak, 13.03.2018. 15:50
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Za prvih 350, od ukupno 2.000 stanova, koliko je planirano da se gradi u Nišu za pripadnike MUP-a i Ministarstva odbrane, već su određene gradske lokacije, piše Politika.

Na sednici Gradskog veća, usvojena je odluka da u ovoj godini započne izgradnja 200 stanova u naselju Stevan Sinđelić i na novoj lokaciji Ardija, na kojoj će u prvoj fazi biti sagrađeno 150 stambenih jedinica.

- U velikom projektu koji realizuje i finansira država, niška lokalana samouprava dužna je da obezbedi do početka gradnje kompletno sređenu infrastrukturu, tj. putne saobraćajnice, električnu energiju i telekomunikacionu mrežu. Grad je spreman za ovaj posao. Novo naselje Stevan Sinđelić na ulazu u Niš formirano je posle bombardovanja 1999. godine i u njemu je u poslednje dve decenije već sagrađeno osam lamela sa blizu 400 stambenih jedinica. Na lokaciji ima još slobodnog prostora i uz eventualno proširenje infrastrukturne mreže, na njoj će se najpre graditi stanovi za pripadnike vojske i policije - kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Naselje Ardija nalazi se iznad poligona kasarne Knjaz Mihailo i uz Somborski bulevar i na njemu do sada nije bilo izgradnje objekata za kolektivno stanovanje. Predstoji ispitivanje terena, izrada plana detaljne regulacije i potom tehničke i urbanističke dokumentacije. Ukoliko budu ispunjeni svi uslovi za gradnju, i na ovoj lokaciji radovi mogu da započnu vrlo brzo, piše Politika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.