NavMenu

Otvaranje Stop Shop ritejl parka u Vršcu 26. aprila

Izvor: Novosti Petak, 09.03.2018. 12:20
Komentari
Podeli
Stop Shop u LazarevcuStop Shop u Lazarevcu
Na mestu nekadašnje vršačke livnice, između Gradskog jezera i međunarodnog puta za Rumuniju, uveliko se gradi prvi ritejl park u Vršcu Stop Shop, austrijske firme Immofinanz, koji bi trebalo da bude otvoren 26. aprila.

Lokalna samouprava u ovoj višemilionskoj investiciji, koja se realizuje na 8.200 kvadratnih metara, vidi veliku šansu za smanjenje stope nezaposlenosti, s obzirom na to da je predviđeno da u 22 radnje poznatih svetskih i domaćih brendova bude zaposleno između 250 i 300 Vrščana.

Kako bi poslodavci iz ovog trgovinskog lanca što lakše našli odgovarajuću radnu snagu, grad Vršac i Immofinanz su zajedno organizovali i sajam zapošljavanja, kom se odazvao veliki broj sugrađana svih generacija.


- U Vršcu ima oko 4.700 nezaposlenih, a 47% su ljudi sa srednjom stručnom spremom. Ovo je dobra prilika da baš oni nađu posao, jer je za naveći broj ponuđenih radnih mesta potreban taj stepen obrazovanja - kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Stop Shop u Vršcu je peti ritejl park Immofinanz u Srbiji. Već postoji u Čačku, Nišu, Valjevu i Lazarevcu, a uskoro će biti otvoren i u Požarevcu i Sremskoj Mitrovici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.