NavMenu

Nikola Peković uskoro počinje gradnju luksuznog kompleksa na Zlatiboru sa autobuskom stanicom

Izvor: Blic Nedelja, 25.02.2018. 09:42
Komentari
Podeli
Zlatibor (Foto: Aleksandar Parezanović)Zlatibor
Bivši košarkaš koji bi ove godine trebalo da počne gradnju velikog komercijalog objekta u najstrožem centru Zlatibora imaće pred svojim zdanjem i autobusku stanicu sa osam perona.

Opština Čajetina, koja će uskoro početi sa izmeštanjem autobuske stanice, prostor na kome se ona nalazi prodala je pre dve godine Nikoli Pekoviću. Njegova firma Balkan G.S. Change nedavno se obratila sa željom da se ne izmešta cela stanica već da osam od ukupno 80 perona koji se ovde nalaze ostane pred njegovim objektima. Želja mu je uslišena odlukom Skupštine opštine Čajetina.

- Investitor želi da pored njegove građevine bude nekoliko perona za saobraćaj na međugradskim i kraćim linijama. Namera mu je da turisti imaju direktan prevoz do njegovog budućeg poslovnog objekta, a perone će koristiti i Pekovićevi autobusi i autobusi u redovnom saobraćaju. Saglasili smo se da planskim aktom može računati na perone - objasnio je za Blic predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Za plac autobuske stanice u najelitnijem delu Zlatibora Nikola Peković početkom 2016. dao je opštini 3 mil EUR i najavio na mestu kome je urbanističkim aktima planirana gradnja velikog objekta podizanje tržnog centra sa poslovnim prostorom i podzemnim garažama. Peković će ovim proširiti svoje poslove u najposećenijem turističkom centru u Srbiji, premda je ovde već izgradio de luks apart-hotel sa 86 apartmana.

Radovi na Pekovićevom novom objektu trebalo bi da krenu ove godine kada će i zlatiborska autobuska stanica biti izmeštena kraj magistrale na ulasku u turističko naselje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.