NavMenu

Parking mesta smanjuju dažbine i do 75% - Nove povlastice za investitore u Novom Pazaru

Izvor: Novosti Utorak, 06.02.2018. 08:56
Komentari
Podeli
Ako obezbede dovoljno parking-mesta, investitori stambenih zgrada u Novom Pazaru ubuduće mogu da računaju na smanjenje gradskih dažbina i do 75%.

Kako je objašnjeno iz Gradske uprave, ovakvom odlukom lokalna samouprava želi da pomogne graditeljima, ali i da u prebukiranom Novom Pazaru obezbedi što više podzemnih i drugih garaža, odnosno mesta za parkiranje vozila. Zato će komunalne takse biti prepolovljene ako investitor obezbedi propisani broj parking-mesta, a umanjenje za čak tri četvrtine sleduje onima koji uspeju da premaše taj broj.

Šef Odseka za prostorno planiranje, Pemba Džanković, precizira i to da su investitori oslobođeni svih komunalnih taksi za podzemne garaže, ostave i trafostanice, uz napomenu da grad dozvoljava stoprocentno iskorišćenje parcele pod zemljom...

U Novom Pazaru se trenutno, mahom na lokacijama dobijenim rušenjem starih kuća i drugih objekata, gradi 20 stambenih kompleksa, a još toliko je u planu. Za svaki stan ili poslovni prostor površine do 70 kvadrata, koji nije "pokriven" garažnim ili parking-mestom, investitor je - uz sve ostale dažbine - dužan da plati po 8.000 EUR.

Inače, uprkos izuzetno intenzivnoj gradnji i velikoj ponudi stanova, cena kvadratnog metra u Novom Pazaru već godinama je stabilna i u novogradnji se kreće u rasponu od 800 do 1.100 EUR. Najčešći kupci stanova su roditelji studenata iz čitavog regiona - s obzirom na to da u gradu postoje čak dva univerziteta - i mnogobrojni gastarbajteri koji novac zarađuju širom Evrope.


Garaže

Novi Pazar će po prvi put dobiti javne garaže jer će dva stambeno-poslovna objekta koji se nalaze u centralnoj Ulici Stefana Nemanje - čija je izgradnja upravo počela - imati po dve etaže ispod zemlje, sa velikim brojem javnih parking-mesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.