NavMenu

Država izdala dozvolu za izgradnju kule "bliznakinje" na Ušću - Kamen temeljac u februaru?

Izvor: Politika Sreda, 31.01.2018. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: ToskanaINC/shutterstock.com)
Kamen temeljac za kulu od 103,9 metara pored poslovne zgrade Ušće biće postavljen sledećeg meseca, piše list Politika u sredu (31. januara 2018. godine).

Dozvola za izgradnju tog oblakodera od 22 sprata u Bloku 16 izdata je, potvrđeno je u utorak (30. januara 2018. godine) za Politiku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To znači da je poslednja prepreka za ovaj graditeljski poduhvat Petra Matića, vlasnika kompanije MPC Properties, savladana, piše ovaj list.

U budućem zdanju od 28.000 kvadrata biće kancelarije, restoran, kafić i banka. Zgrada će biti pozicionirana na mestu podzemne garaže uz Bulevar Nikole Tesle. Idejno rešenje izradilo je studio Chapman Taylor iz Praga, dok je arhitektonski studio te kompanije iz Milana uradio enterijer i deo fasade šoping centra Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina. Privremeni montažni parking ispred poslovne zgrade Ušće biće porušen, a ispod parcele biti podignuta garaža sa dve podzemne etaže. Matić će u ovaj projekat uložiti 60 mil EUR, piše Politika.

eKapija je o mogućnosti gradnje druge kule kod Ušća pisala još tokom 2007. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.