NavMenu

Počela izgradnja hotela Mona Plaza u Beogradu - Vrednost investicije 30 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Budući izgled Hotel Mona PlazaBudući izgled Hotel Mona Plaza
Beograd će za dve godine dobiti još jedan hotel. Kompanija Mona naime, danas je počela izgradnju hotela na Dorćolu u koji će investirati 30 mil EUR. Novi gradski hotel nalaziće se na uglu Ulice cara Uroša, Dračke i Solunske na Dorćolu, nedaleko od nekadašnje fabrike Beko i sportskog centra Milan Gale Muškatirović.

Hotel Mona Plaza prostiraće se na 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe, parking, banket salu sa kapacitetom više od 700 mesta, fitnes centar, dva restorana...

Projekat podrazumeva formiranje kompleksa rekonstrukcijom i prenamenom postojećih objekata na parceli, uz dogradnju 13-spratne kule i pripadajuće podzemne garaže. Planirano je da kula na zadnjem spratu ima svečanu dvoranu za organizaciju konferencija, prijema, venčanja i sličnih događaja. Glavni ulaz u hotel biće omogućen preko hotelskog platoa na uglu Solunske i Dračke ulice, dok će kao "svečani" biti zadržan i ulaz iz Ulice cara Uroša.

Obeležavanju početka izgradnje hotela prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Upravnog odbora Mona Hotel Management Tomislav Momirović i direktor preduzeća Mona, Uroš Momirović.

Tomislav Momirović rekao je da će se hotel svojom pozicijom doprineti afirmaciji starog Dorćola i postati njegovo novo obeležje.

– Kada investirate u hotele gledate dugoročno, a mi ovo planiramo od 2005. godine – rekao je Tomislav Momirović i naglasio da je ovo najveća investicija kompanije Mona od njenog osnivanja.

Kada se završi, hotel bi trebalo da nosi 4 zvezdice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značaj domaćih investitora, posebno srpskih porodičnih kompanija.

– Prepoznao sam budućnost u srpskim porodičnim kompanijama, koje se prenose sa roditelja na decu – naveo je Vučić.

U Beogradu je, prema rečima Vučića, ove godine za 20% povećan broj turista ove godine u odnosu na prošlu.

Gradonačelnik Siniša Mali je podesetio da je 2014. u Beogradu bilo 67 hotela, a da ih danas ima 94.

– U prvih devet meseci ove godine broj noćenja je veći za 23%, tačnije ostvareno je više od 1,6 miliona noćenja u Beogradu. Broj stranih turista veći je čak 20%, te će ove godine Beograd imati skoro 8 mil EUR prihoda samo od turizma – rekao je Mali.

Završetak gradnje hotela Mona Plaza očekuje se za 20 meseci.

Kompanija Mona je privatno preduzeće koje proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila. Od 2011. godine je započela investicije u turizam kada je osnovana ćerka kompanija Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, Javor u Kušićima, Argo u Beogradu, kao i apartmani u Budvi.


Fotogalerija
Počela gradnja hotela Mona Plaza u Beogradu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.