NavMenu

Grad Beograd traži koncesionara za 4 podzemne garaže - Rok za dostavljanje ponuda 31. januar 2018.

Izvor: eKapija Petak, 03.11.2017. 12:08
Komentari
Podeli
(Foto: chaoss/shutterstock.com)
Grad Beograd objavio je javni poziv za dodelu koncesije za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji prestonice.

U pitanju su garaže na Studentskom trgu, na Trgu republike, u Vlajkovićevoj i u Fruškogorskoj ulici. Izgradnja ovih garaža, trebalo bi da u Beogradu obezbedi još oko 1.900 parking mesta.

Procenjena vrednost projekta je između 35 mil EUR i 40 mil EUR. U pitanju je okvirna procena, jer, kako je navedeno, u garažama za koje još nije izdata građevinska dozvola (Trg Republike, Vlajkovićeva, Fruškogorska), ukupan broj parking mesta tek treba da bude utvrđen u skladu sa Ugovorom o koncesiji.

Za garažu Studentski trg izdata je građevinska dozvola, u junu 2016. Ovaj objekat biće smešten ispod Ulice studentski trg, na južnoj strani Studentskog parka. Planirana ukupna bruto površina garaže je okvirno 20.000 m2, raspoređenih na tri podzemna nivoa, odnosno šest podnivoa sa garažnim mestima, dok bi ukupan broj parking mesta u garaži trebalo da bude 697.

Podzemna garaža Trg republike treba da se nalazi između Francuske, Makedonske i Braće Jugovića. Planirana ukupna bruto površina garaže je okvirno 11.000 m2, raspoređeno na dva podzemna nivoa. Očekivani ukupan broj parking mesta je oko 370.

Garaža u Vlajkovićevoj biće smeštena ispod platoa sa desne strane zgrade Narodne skupštine. Planirana ukupna bruto površina garaže je okvirno 10.500 m2, na tri podzemna nivoa, odnosno šest podzemnih podnivoa. Očekivani ukupan broj parking mesta u garaži je oko 340.

Garažau Fruškogorskoj ulici trebalo bi da se nalazi uz Fruškogorsku ulicu, ispod Parka nesvrstanim zemljama. Planirana ukupna bruto površina je oko 12.000 m2, na pet podzemnih nivoa, odnosno devet podnivoa. Očekivani ukupan broj parking mesta je oko 430.


Koncesionar će, kako je navedeno u pozivu, plaćati Gradu koncesionu naknadu, koja je podeljena u dva dela. Prvi deo, isplaćuje se jednokratno, po finansijskom zatvaranju projekta. Drugi deo, plaća se godišnje, kao fiksna naknada po broju parking mesta u svakoj garaži koja je puštena u rad. Rok trajanja koncesije je 40 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 31. januar 2018. godine.

eKapija je nedavno istraživala o mogućnostima za rešavanje problema parkiranja u Beogradu putem javno-privatnih partnerstava. Kako je tada rečeno za naš portal, za pomenute 4 podzemne garaže interesovanje je već pokazao veliki broj potencijalnih investitora. U pitanju su kompanije koje, kako su nam rekli predstavnici Grada Beograda, imaju bogato međunarodno iskustvo u ovoj oblasti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.