NavMenu

"General auto" u "Mazda" kompleks u Beogradu ulaže 2.2 mil EUR, slede investicije u još 6 prodajnih centara u Vojvodini

Izvor: eKapija Utorak, 09.09.2008. 15:21
Komentari
Podeli

Novosadsko preduzeće "General-auto", krajem avgusta, kupilo je 86 ari zemljišta na petlji Orlovača (ukrštanje obilaznice oko Beograda sa Ibarskom magistralom), na kome će, najkasnije do kraja 2010. godine, izgraditi savremeni prodajno-sevisni centar za "Mazda" vozila.

- U toku je pribavljanje svih neophodnih dozvola za gradnju, a proces ugovaranja će se završiti u narednih mesec dana. Nakon toga otpočećemo realizaciju prve faze, u kojoj će biti izgrađeno oko 1450 m2 salonsko-servisnog dela, kao i objekti za skladištenje rezervnih delova, a planiramo i postavljanje nadstrešnica za lager vozila - kaže u razgovoru za eKapiju Zdravko Jelušić, direktor "General auta", dodajući da će u drugoj fazi biti napravljena karosernica za limarske radove veličine 1200 m2.

Prema idejnom projektu zrenjaninskog arh. Srđana Aćina, i glavnom projektu firme "Ardi", budući prodajno-sevrvisni centar imaće prizemlje i prvi sprat, na kome će biti smeštene kancelarije.

- Preduzeće General auto, koji je ovlašćeni uvoznik, distributer i serviser "Mazda" vozila za Srbiju, poseduje tzv. dealer identity, što znači da postoje određeni standardi (površina salona, servisni kapaciteti….) koje ćemo ispoštovati pri izgradnji i opremanju budućeg objekta- objašnjava naš sagovornik.

"General auto" je za zemljište kod Orlovačke petlje izdvojio oko 700.000 EUR, odnosno 800 EUR po aru, dok će u budući prodajno-servisni centar investirati oko 1,5 mil EUR.

"General auto" je, osim zemljišta kod Orlovačke petlje, zakupio i prostor za izgradnju prodajno-servisnih centara na teritorijiama šest opština Vojvodine, u Zranjaninu, Kikindi, Subotici, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a trenutno su u toku pregovori o kupovini zemljišta sa predstavnicima opštine Sombor.

- "General auto" je, takođe, ovlašćeni uvoznik, distributer i serviser kompanije Iveco, a od strane kompanija Delta, koja je generalni importer vozila "Fiat", ovlašćeni smo za prodaju i servisiranjem putničkih automobila ovog italijanskog prozvođača. Planiramo da u šest gradova Vojvodine, u saradnji sa "Deltom", otvorimo prodajno-servisne centre za ove italijanske proizvođače, dok je Subotica "rezervisana" za Mazdu.

"General auto" prodajno-servisni centar za "Mazdu" za sada ima samo u Beogradu, u naselju Dušanovcu, koji se prostire na 500 m2.

Pogledajte i detalje budućeg enterijera :

.

.

.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.