NavMenu

U Rakovici otvoren tržni centar Capitol Park - Investicija vredna 30 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 19.10.2017. 15:11
Komentari
Podeli
Capitol Park Rakovica (Foto: beograd.rs)Capitol Park Rakovica
U Rakovici je danas otvoren tržni centar Capitol Park, sagrađen na temeljima nekadašnje fabrike guma Rekord, u koji je uloženo 30 mil EUR, a samo u prvoj fazi će zaposliti 400 ljudi. Capitol Park ima više od 30 zakupaca, a najveća atrakcija za stanovnike ovog dela prestonice je bioskop Cine Grand.

U okviru ritejl parka u Rakovici, osim bioskopa, nalazi se supermarket, modne radnje i prodavnice obuće, elektronike, nameštaja, kozmetički saloni, prostori za sport i rekeraciju, kao i mnogobrojni kafići i restorani.

Brendovi u Capitol Parku Rakovica su Blondy, Burger Plus, CCC Shoes and Bags, Đak sport, Deichmann, DeFacto, Dexy Co Kids, Dis, DM, Galen pharmacy, Il Giardino cafe, Gigatron, Jysk, LC Waikiki, Lilly, Megapod, Menjačnica Taš, Moj Kiosk, Nefa nameštaj, New Yorker, NYX make up, Obuća Metro, Pet Centar, Planet Bike, Restoran-cafe Storia, Studio Moderna, Terranova i Trefolino.

Otvoren je i salon kompanije Forma Ideale na prostoru od 1.200 m2. Salon u Capitol Parku Rakovica je peti u Beogradu i 34. salon Forma Ideale u Srbiji.

Novi ritejl park zajednička je investicija britanske kompanije Poseidon Group i belgijske Mitiska REIM.

Direktor kompanije Poseidon Group u Srbiji Džejms Gan precizirao je da je Capitol park konstruisan kako bi se izašlo u susret potrebama više od 100.000 građana opštine Rakovica, ali i više od 300.000 građana susednih opština – Čukarice i Voždovca.

Od 2013. godine ovo je treći ritejl park Poseidon grupe u Srbiji, a planiraju se i dalja ulaganja. Prvi je izgrađen u Šapcu 2014. godine, a sledeći u Somboru u septembru ove godine.

Kako su najavili iz kompanije Poseidon Group planira se i izgradnja u Leskovcu i na još dve lokacije za koje će se saznati u 2018. godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.