NavMenu

Novi hotel sa 4 zvezdice u Beogradu - U Jug Bogdanovoj planirano zdanje sa bazenom, kongresnom dvoranom i 38 soba (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 13:32
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela u Jug Bogdanovoj 20Budući izgled hotela u Jug Bogdanovoj 20
Za manje od godinu dana hotelijerska scena u Srbiji se potpuno promenila. Centar dešavanja, očekivano, jeste Beograd, koji se može podičiti mnogobrojnim novim hotelima - od onih sa samo nekoliko soba, do velikih i luksuznih koji mogu da prime na stotine gostiju.

Centar srpske prestonice uskoro će postati bogatiji za još jedan hotel sa 4 zvezdice i to u Jug Boganovoj 20, u blizini Zelenog venca, saznaje eKapija!

Urbanistički projekat za ovaj hotel uradio je beogradski biro MVArch.

Hotel će imati prizemlje, šest spratova i povučeni sprat, kao i šest podzemnih etaža. Projektovan je 38 soba - jednokrevetnih i dvokrevetnih.

- Oblikovanje hotela urađeno je na osnovu postojećeg stanja izgrađenih objekata u okruženju i pešačkih prolaza koji povezuju Jug Bogdanovu i Brankovu. Time je hotel dobio formu ugaonog objekta i mogućnost da se istakne kvalitet samog rešenja. Zbog bočnog suseda, objekat je na višim spratovima morao da se stepenasto povlači, što uzrokovano pravilima iz generalnog plana - kažu iz biroa MVArch za portal eKapija.

U prizemlju hotela predviđen je foaje sa restoranom, barom i recepcijom. Na prvih pet spratova biće sobe, dok će se na šestom smestiti kraljevski apartman. Terasa i vidikovac planirani su na povučenom spratu.

Podzemni nivoi predviđeni su za prateće sadržaji hotela, pojašnjavaju arhitekte za eKapiju.

Na nivou -1 biće klub koji će, osim ulaza iz hotela, imati i poseban nezavisan ulaz. Garderoba za zaposlene, koji će imati poseban ulaz i posebno stepenište, takođe će biti na ovom nivou.

Kongresna sala nalaziće se na nivou -2. Predviđeno je da ona bude multifunkcionalna, sa mogućim ukrupnjavanjem prostora i organizacijom kongresa za do 120 ljudi.

Kuhinja hotela sa pripadajućim magacinima će se nalaziti na nivou -3. Na ovom nivou će se nalaziti i fitnes i spa centar, dodaju naši sagovornici.

Bazen će bi trebalo da bude smešten na nivou -4 sa garderobom i prijemnim šalterom za kontrolu pristupa gostiju. Na poslednja podzemna dva nivoa, predviđen je parking, kome se pristupa preko autolifta sa prizemlja.

Arhitekte MVArch kažu da je najkompleksniji zadak bio - negativne aspekte lokacije pretvoriti u korisne, te njihovim naglašavanjem istaknuti formu objekta.

- Forma objekta je dominatna, a opet uklopljena u okruzenje, kako bi svojim postojanjem podigla nivo kvaliteta susednih postojećih i budućih objekata. Osnovna ideja, pored same forme i usaglašavanja urbanističkih zahteva, jeste da se funkcionalno omogući maksimalno uživanje svakom budućem gostu - kako u sobama, tako i u dodatnim sadržajima na podzemnim nivoima.

Ko je investitor novog hotela, naši sagovornici zasad nisu mogli da nam otkriju, navodeći da je "u pitanju privatno lice".


Kako je predviđeno da hotel u Jug Bogdanovoj izgleda, možete pogledati u galeriji eKapije:

S.Š.

Fotogalerija
Još četiri zvezdice u Beogradu - Novi hotel u Jug Bogdanovoj
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.