NavMenu

IKEA gradi još dva objekta u Srbiji

Izvor: Beta Utorak, 19.09.2017. 15:50
Komentari
Podeli
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas, prilikom oblaska robne kuće IKEA sa ambasadorom Švedske Janom Lundinom, da je u planu izgradnja još dva objekata u narednih pet godina, te da će vrednost ukupnih investicija biti 200 mil EUR, što će značiti i više novih radnih mesta.

Đorđević je rekao da dolazak robne kuće IKEA otvara vrata i drugim velikim investicijama u Srbiju, što za tu zemlju predstavlja direktan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mesta, navodi se u saopštenju.

- U planu je da u narednih pet godina izgrade još dva objekata, od kojih bi jedan nalik postojećem objektu IKEA trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrednost, tada, ukupnih investicija biće 200 mil EUR, a dobra vest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će posao naći 1.200 ljudi - rekao je Đorđević.

Ambasador Lundin je zahvalio ministru Đorđeviću na poseti i najavio da će IKEA postepeno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu saradnje sa drugim preduzećima.

- IKEA za Švedsku predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima naše zemlje - naglasio je ambasador i dodao da je otvaranje IKEA robne kuće u Srbiji "još jedan korak napred u privrednim odnosima Srbije i Švedske".

Đorđević je rekao da Švedska i Srbija imaju dobru saradnju, uz konstataciju da ta saradnja može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privredne saradnje, tako i ukupne ekonomije.

On je podsetio da je IKEA jedna od najvećih investicija u Srbiji, gde je do sada uloženo 60 mil EUR, i da danas IKEA zapošljava 330 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.