NavMenu

Kupači će čekati “Dudovu šumu” u Subotici još godinu i po dana

Izvor: eKapija Petak, 22.08.2008. 14:32
Komentari
Podeli

Kompleks zatvorenih bazena u subotičkom sportsko-rekreativnom centru “Dudova šuma” plivačima će biti na raspolaganju krajem iduće ili početkom 2010. godine. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je za nastavak izgradnje obezbedio 250 mil dinara, a Ugovor o izvođenju završnih građevinskih radova na bazenima su krajem juna potpisali preduzeće „Dijagonala“ iz Novog Sada i Direkcija za izgradnju opštine Subotica.

- Očekujemo da ćemo uskoro dobiti projektantsku dokumentaciju, nakon čega će biti utvrđena dinamika rada. “Dijagonala” će za ovaj posao u početku uposliti oko 40 svojih radnika, a za specifične radove biće angažovane firme koje budu zadovoljavale standarde – rekao je u razgovoru sa urednicima eKapije, Radomir Tutorić iz preduzeća Dijagonala.

Kako je najavljivano iz Direkcije za izgradnju opštine Subotica, u prvoj fazi predviđeno je unutrašnje uređenje kompleksa, odnosno izlivanje bazenskih kada i betonskih tribina, zatim završetak konstrukcije, krovopokrivanje kao i fasaderski radovi.

Izmenom idejnog projekta SRC Dudova šuma, koju je uradio Građevinski fakultet u Subotici, umesto predviđenih 8.600m2, kompleks će sada imati 11.600 m2 korisnog prostora, odnosno sportsko-rekreativnih i poslovnih površina.

U suterenu ovog objekta biće wellness centar, kuglana s barom i sala za koncerte, a četiri bazena zauzimaće 4.700 m2. Planom je predviđena I izgradnja gledališta, lože za novinare, šoping zone, restorana, kafića, svlačionica i spa centara.

Za završetak kompletne investicije SRC Dudova šuma potrebno je još oko 350 miliona dinara, a Direkcija očekuje da će dodatnu finansijsku pomoć dobiti od Izvršnog veća Vojvodine.

Izgradnja ovog kompleksa u okviru SRC Dudova šuma započeta je pre više od jedne decenije, a tek prošle, 2007.godine postavljena je čelična krovna konstrukcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.