NavMenu

Niču višespratnice u Petrovaradinu - Planira se rušenje kuća i gradnja zgrada u Preradovićevoj

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 04.09.2017. 18:37
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije centra u Petrovaradinu predviđeno je rušenje nekoliko starih objekata u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu i izgradnja višespratnica na njihovom mestu.

Šest višespratnica nići će na prostoru koji je omeđen Preradovićevom, ulicama Viktora Novaka i patrijarha Rajačića, a koji pokriva 3.461 kvadratnih metara. Tu se sada uglavnom nalaze prizemne kuće i poslovni objekti.

Planom detaljne regulacije predviđeno je da tu budu višeporodični stambeni objekti, koji će imati stambenu, poslovnu ili stambeno-poslovnu namenu. Planira se da objekti budu trospratnice i četvorospratnice sa galerijom. Stanovi bi trebalo da budu veličine minimalno 50 kvadratnih metara.

Time će se ovaj deo ulice donekle izjednačiti sa stranom preko puta na kojoj se već nalaze višespratnice.

- Većina objekata je u relativno lošem stanju. Potencijal prostora je atraktivan položaj na raskrsnici dva dominantna saobraćajna pravca Preradovićeve i Reljkovićeve ulice, odnosno njegov centra položaj u osi Preradovićeve ulice iz južnog smera - navodi se u dokumentaciji.
Ono što će biti problem jeste parking prostor. Naime, na šest višespratnica, kako se može videti u dokumentaciji, planirano je samo 22 parking mesta.

- Relativno ograničenje je problem zadovoljenja standarda za parkiranje vozila na parceli. Zbog toga je neophodno iskoristiti deo prizemlja sa dvorišne strane svih objekata za namenu garaža, a dodatne kapacitete treba tražiti na slobodnim površinama parcele i eventualno planiranjem parkiranja u podrumskoj etaži - stoji u izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije.

Kada je u pitanju vodovodna i kanalizaciona mreža, višespratnice će se oslanjati na postojeća rešenja, a u slučaju potrebe predviđene su izgradnja i dogradnja novih ili rekonstrukcija postojećih deonica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.