NavMenu

Lidl stiže i u Sremsku Mitrovicu - Za ulaganje zainteresovan i Immofinanz?

Izvor: eKapija Sreda, 02.08.2017. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija/Lidl marketIlustracija/Lidl market
Kompanija Lidl zainteresovana je da u Sremskoj Mitrovici otvori svoj maloprodajni objekat i u toku su pregovori u vezi sa lokacijom, saznaje eKapija u ovoj kompaniji.

- Želimo da svoju ponudu učinimo dostupnom i stanovnicima Sremske Mitrovice, pa smo završili prvu fazu dogovora u vezi sa lokacijom. Rano je da se govori o datumima, jer nas od početka gradnje deli još nekoliko koraka. Važno je imati u vidu da je otvaranje prvih Lidl prodavnica planirano za 2018. godinu, nakon čega sledi širenje mreže - rekli su za naš portal u kompaniji Lidl.

Potencijalna lokacija na kojoj bi mogao da bude izgrađen objekat nemačke kompanije je prostor nekadašnje fabrike nameštaja FUDIN 1. novembar, kažu nam u gradskoj upravi Sremske Mitrovice.

Reč je o parceli koja je planirana, kako je od ranije poznato, za "prvi tržni centar u ovom gradu"

Uređenje lokacije je već počelo, prenosi lokalni portal Ozon Media.

U toku je rušenje starih hala, a nakon toga će lokalna samouprava pristupiti izgradnji servisne saobraćajnice, koja je na javnoj površini i čije je uređenje već dugo u planu, piše Ozon Media.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i ranije je najavljivao da su za pomenutu lokaciju zainteresovani Lidl, kao i Immofinanz. Te informacije jutros su za eKapiju i potvrđene u kabinetu gradonačelnika.


- To su neka naša saznanja, ali s obzirom na to da je sve u privatnom posedu i privatna investicija, ništa konkretno u vezi sa izgradnjom tržnog centra ne zavisi od lokalne samouprave, nego isključivo od investitora. Ono što jeste na nama, je da za pomenutu investiciju stvorimo preduslove, jer Grad Sremska Mitrovica ima interesa da ima tržni centar - rekao je ranije gradonačelnik, podseća Ozon Media.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.