NavMenu

I dalje bez radova na "Prokopu" - čeka se odluka o prenosu vlasništva nad betonskom pločom na firmu "Energoprojekt"

Izvor: Blic Ponedeljak, 28.07.2008. 11:46
Komentari
Podeli

Radovi na železničkoj stanici "Prokop" biće nastavljeni kad novooformljena Vlada Srbije donese odluku o prenosu vlasništva nad betonskom pločom na firmu "Energoprojekt". U iščekivanju te odluke, radnici "Energoprojekta" izvršili su pripremne radove, a uporedo sa završetkom gradnje železničke stanice očekuje se i izgradnja multifunkcionalnog objekta iznad nje.

- Potrebno je da Vlada Republike Srbije donese formalno pravnu odluku kojom bi "Energoprojektu" predalo vlasništvo nad samom pločom. Takva odluka je formalno pravne prirode i mi ne vidimo prepreku da takva odluka bude donesena u najskorije vreme - kaže Milanko Šarančić, direktor JP "Železnice Srbije".

Prema njegovim rečima, radovi će početi po isteku 60 dana od donošenja takve doluke Vlade Srbije.

- Železnice Srbije i Ministarstvo za infrastrukturu uplatilo je pre šest meseci određena sredstva "Energoprojektu" da bi se izvršili svi pripremni radovi i da bi ovaj projekat bio nastavljen. Očekujemo da ćemo vrlo brzo po odluci Vlade vrlo brzo krenuti u realizaciju - kaže Šarančić.

Predviđeno je da radovi traju 36 meseci od nastavka gradnje. Ispod ploče sada postoji dva koloseka koji su u funkciji a prema projektu predviđeno je da se napravi još 10 koloseka. Tih 10 koloseka trebalo bi da potpuno zadovolji potrebe tranzitnog saobraćaja kroz Beograd i Srbiju dok će nove koloseke koristiti i "Beovoz".

Izmeštanjem sadašnje železničke stanice dobiće se 86 slobodnih hektara na najatraktivnijoj lokaciji u gradu, Savskom amfiteatru. Međutim, do potpunog izmeštanja sačekaće se barem pet do sedam godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.