NavMenu

Ponovo aktuelna izgradnja stambenog kompleksa Kalemegdan park - Na ekskluzivnoj prestoničkoj lokaciji niču luksuzne zgrade (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 25.07.2017. 15:54
Komentari
Podeli
Budući izgled stambenog kompleksa Kalemegdan park (Foto: ekapija)Budući izgled stambenog kompleksa Kalemegdan park
Izgradnja stambenog kompleksa na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Beogradu, na parceli oivičenoj ulicama Tadeuša Košćuška, Cincar Janka, Cara Uroša i Uzun Mirka, ponovo je aktuelna!

Za kompleks nadomak Kalemegdana, koji već deceniju čeka na realizaciju, izrađen je novi urbanistički projekat, a prema tom dokumentu, koji je od 18. jula do danas (25. jula 2017. godine) bio na javnom uvidu, predviđena je gradnja tri objekta - A, B i C.

Park Apartmane Kalemegdan, kako je pre skoro deset godina ovaj kompleks predstavljan, trebalo je najpre da gradi Hypo Consultants, koji je potom prodat kompaniji MPC Properties. Tokom 2008. godine iz MPC Properties su najavljivali da će u izgradnju kompleksa biti uloženo 30 mil EUR. Ipak, nakon što su na ovoj elitnoj lokaciji bageri završili pripreme za gradnju, projekat nije dalje odmakao, te je ograđeni plac u samom centru prestonice stajao i čekao bolje dane.

(Foto: ekapija)
Urbanistički projekat stambenog kompleksa, sada pod nazivom Kalemegdan park izradio je Bureau Partners. Kako je navedeno, objekti će imati prizemlje i šest spratova, odnosno - četiri podzemne etaže, prizemlje, pet spratova i potkrovlje. U podzemnom delu predviđene su garaže, u prizemlju lokali, a na spratovima luksuzni stanovi.


U medijima se ranije pominjalo da će kompleks imati blokove A i B, a sada je predstavljen i treći objekat - zgrada C. Kao investitor, prema podacima iz Urbanističkog projekta, sada je navedeno preduzeće Kalemegdan park d.o.o. Prema podacima APR-a, Kalemegdan park registrovan je 23. novembra 2005, a kao zakonski zastupnik tog preduzeća naveden je Thomas H. Villadsen, generalni direktor MPC Properties.

Ranije se pisalo i da će budućim vlasnicima na raspolaganju biti bazen, saune, fitnes sala, recepcija, 24-časovno obezbeđenje...




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.