NavMenu

Beograd dobio hotel posvećen Nikoli Tesli (FOTO)

Izvor: eKapija/RTS Ponedeljak, 17.07.2017. 08:48
Komentari
Podeli
Po njemu je nazvan beogradski aerodrom, muzej i termoelektrana, a od nedavno i jedan hotel u centru Beograda. Nikola Tesla inspirisao je jednog mladog Beograđanina da svoj hotel dizajnira i opremi detaljima iz života i rada čuvenog naučnika, prenosi RTS.

- Bio nam je cilj da, pored standardne ponude hotela i smeštaja, gostima pružimo i mogućnost da nešto i nauče o samom Tesli. U samom logou hotela imate simbol naizmenične struje, nazivi soba nam isto nose imena koja su u vezi sa Teslom. Na posuđu su izgravirane formule za jedinicu "tesla". Ljudima je to zanimljivo, jer vole da vide nešto novo - kaže za RTS Mihajlo Cakić, direktor Tesla hotela.

Hotel u Šumatovačkoj ulici, na svega nekoliko stotina metara od Hrama Svetog Sava, ima 17 luksuznih, komfornih smeštajnih jedinica, od čega 5 dvokrevetnih soba i 12 apartmana sa balkonom i odvojenim spavaćim i dnevnim prostorijama. Površina najmanje sobe iznosi 30 kvadratnih metara, a najveće 60 m2, kažu za eKapiju u Tesla hotelu. U okviru hotela postoji i board room, restoran, kao i garaža sa video nadzorom.

Ovo je prvi tematski hotel u našoj zemlji. Svaka od soba opisuje neki od izuma velikog naučnika, a naročito su interesantne unikatne fotografije, čija autorska prava za koriščenje su otkupljena od Muzeja Nikola Tesla.

Patenti, to jest skice pantenata koje se nalaze na zidovima soba mogu da se nađu isključivo u Muzeju Nikola Tesla, sa kojim hotel ima dobru saradnju, i u Zavodu za patente u Americi. U tim skicama postoji dosta zanimljivih stvari - možete da vidite linije koje je lično Tesla svojom rukom povukao, kaže Mihajlo Cakić.

Turistima je posebno zanimljiv Teslin apartman u kome su smešteni predmeti koji asociraju na zivot samog naučnika - tu je njegova golubica, razni nacrti i fotografije.

Kako u hotelu kažu za eKapiju, Tesla Smart Stay otvoren je 8. maja 2017. godine. Ciljna grupa su im poslovni ljudi, ali i porodice sa decom, pošto su sve smeštajne jedinice veoma komforne.

- Želimo da napravimo brend u oblasti hotelijerstva i da imamo zadovoljne goste - dodaju iz hotela Tesla Smart Stay.


I sam Nikola Tesla jedan deo života proveo je u hotelu u Njujorku, pa su na ulazu u ovaj hotel ispisane Tesline reči "Živim u hotelima, jer oni nude udobnost kao kod kuće, ali bez tereta i brige o vlasništvu".

Kako izgleda hotel posvećen Tesli, pogledajte u galeriji:


Fotogalerija
Beograd dobio hotel posvećen Nikoli Tesli
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.