NavMenu

(AG Nekretnine) Projekat 35.000 m2 "Savograd" Novi Beograd - stanje, krajem proleća 2008

Izvor: AG Nekretnine Petak, 11.07.2008. 11:42
Komentari
Podeli


Već duže vreme, predmet opšteg interesovanja profesionalne inženjerske publike ali i sveukupne javnosti, je završetak investicionog poduhvata CA IMMO kompanije na Novom Beogradu. To je jedna savremena poslovna celina od dve zgrade – bliznakinje koje su međusobno na nižim spratovima povezane. To treba da bude konačno prvi savremeni A klase poslovni prostor, namenjen tržištu za iznajmljivanje.

U postojećem okruženju, završetkom ovog projekta i novog Interkontinental hotela (Delta tower, prim. eKapija), poslovna celina na Novom Beogradu kod Centra "Sava" zaokružiće se u moćan, savremeno koncipiran i poslovno zaokružen biznis centar, kojim bi se svaki glavni grad iz okolnih zemljama ponosio!


Na teritoriji Beograda poznatoj po najdinamičnijem razvoju, na levoj obali reke Save, u Bloku 20 na Novom Beogradu, privodi se kraju poduhvat koji se zove "Sava Business Center" (u daljem tekstu SBC). Udaljenošću ne većom od 15 minuta lagane voženje do beogradskog aerodoroma, takođe za isto vreme do najstrožeg centra starog Beograda na desnu obalu Save, može se reću u samom centru jedne urbanističke celine, Savograd će svojim završetkom dati jedan poseban arhitektonsko-urbanistički pečat. Ova lokacija koja je pozicionirana na ukrštanju transportnih kridora Beč/Zagreb i Sofija/Solun, na tri beogradska bulevara i u blizini tri mosta, garantuje nedostižne prednosti kvaliteta poslovanja. U susedstvu velikih i odavno stasalih zelenih površina, blizu ušća Save u Dunav, pored dva postojeća hotela i u očekivanju da se započne i treći, ovaj poslovni blok se preporučio za sedišta najvećih stranih kompanija koje su prisutne u Srbiji sa najzvučnijim imenima poznatim u celom svetu.


Detalji koji preporučuju

Dve poslovne zgrade u celini zvanoj SBC predstavljaju dve poslovne zgarde visoko-kvalitetno opremljene i za sada u celom Beogradu jedine u klasi A. To je primer modrene arhitekture koja je u potpunosti integrisana u okruženje. Obe kule zajedno imaju 35.241,33 m2 ukupnog prostora računajući sve površine iznad i ispod zemlje. Ukupna neto površina po kuli iznosi oko 10.000m2 gde po spratu u jednoj kuli ima oko 930m2 spremnih za rentu. Svaki sprat ima čistu visinu između spratova 3,6m a između duplih podova i spuštenih plafona 3,24m. Konstrukcija objekta je izvedena u skeletnoj armirano-betonskoj postavci rastera 7,8m sa 7,8m

Pored prizemlja i mezzanin sprata, sadrži još 8 nivoa poslovnog prostora iznad i dva nivoa garaža ispod zemlje. Zakupcima će se ponuditi više od 310 parking mesta u ta dva nivoa sa dva različita pristupna puta i sa oko 80 parking mesta na otvorenom. Tako će ovaj kompleks rešiti sve, već sada prisutne probleme, vezane za parkiranje u samom kraju oko poslovnih zgrada. Garaža će se automatski provetravati tako da će uticaj ugljen-monoksida biti minimalan. U podzemnim etažama su predviđene prostorije za odlaganje i uskladištavanje roba koje su neophodne za uspešno funkcionisanje celog kompleksa.

Već se može videti izvedena savremena strukturalna fasada sa arhitektonsko-funkcionalnim karakterističnim dvospratnim mostom, koji međusobno povezuje obe kule. Staklena zavesa u prozorima predstavlja glaziran stakleni zid koji se sastoji od duplog glaziranog stakla uokvirenog u aluminijumske profile. Prilaz elegantnom lobiju na ulazu u oba objekta omogućen je sa otvorenog pristupnog platoa. U prizemlju je definisan funkcionalan maloprodajni prostor od koga posle prijavljivanja slede dva stepenišna jezgra i četiri savremena brza lifta. U mezzaninu je predviđen savremen "in house" restoran sa 300 mesta i pripremom sveze hrane na licu mesta, koji će zaposlenima nuditi sav konfor kakav se u sličnim poslovnim prostorima, može sresti svuda u svetu. Na prvom spratu je formirana prva međusobna veza kula i taj sprat u osnovi sadrži 2700m2 površine. Što se tiče samog prostora koji je predmet intereovanja, on je fleksibilan, kancelarijski prostor, visokih projektanstkih internacionalnih standarda i kvaliteta. Ostavrena je maksimalna fleskibilnost prostora kroz mogućnost da se na više načina slobodni prostor može objediniti na svakom spratu u različite celine.

Svaki zakupac će svoj prostor moći da zaokruži sa savremenim gipskartonskim pregradama koje imaju izuzetne zvučne karakteristike kao i glaziranim staklenim površinama koja će dovoljno sačuvati transparnetnost prostora.

Savremene instalacije i procedure

U celom objektu predviđene su kvalitetane i savremene procedure i modeli FM-a. Postignuta je izvrsna zvučna i termička izolacija kroz ceo kompleks kao i savremena rešenja grejanja, hlađenja i klimatizacije. Predviđena je potpuna kopjuterizacija i televizijska kontrola svih operacija unutar BMS-a (building management system-a).

Treba napomenuti da je u obe zgrade predviđen moderan sistem za detekciju i dojavu požara gde sa predviđenim sprinkler sistemima predstavlja kvalitetnu celinu u zaštiti od požara. Takođe zgrade će imati integrisan 24-časovni servis zaštite i čuvanja koji će biti potpomognut centralnoj pristupnoj kontroli zgradama.

U svakoj kuli biće instalirana dva lifta za po 8 osoba nosivosti 630kg i dva lifta kapaciteta 12 osoba. Tri od navedenih liftova servisiraće silazak u garažne etaže i podizanje na najviše etaže a četvrti samo od prizemlja do krova.

Kablovi za rasvetu i napajanje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Instalacije slabe struje integrisane su u najsavremenije prateće telekomunikacione sisteme. Predviđeno je da u celom komplesku postoji mogućnost distribucije radio i tv signala po želji korisnika prostora.

izvor :


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.